Cel mai mare producător de medicamente din lume, acuzat de CE! Vezi de ce!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cel mai mare producător de medicamente din lume, acuzat de CE! Vezi de ce!
Sănătate 17 Iulie 2017 / 17:14 274 accesări 0 comentarii

Teva Pharmaceutical Industries Ltd, cel mai mare producător de medicamente generice din lume, a fost acuzat de Comisia Europeană că ar fi încheiat un acord ilegal cu Cephalon, pentru a întârzia vânzarea unei versiuni generice mai ieftine a celui mai nou medicament care tratează tulburările de somn, Modafinil, transmite Reuters. Teva a încheiat acordul cu Cephalon ca parte a unei înțelegeri în vederea închiderii unui proces în care Cephalon era acuzată că nu ar fi respectat patentele de procesare ale Modafinil. Înțelegerea a implicat o plată în numerar din partea Cephalon, care a fost apoi achiziționată de Teva, în 2011.

Comisia Europeană susține că acordul ar fi dus la creșterea prețului medicamentului Modafinil. "Acordul referitor la patente încheiat între Cephalon și Teva a provocat pagube substanțiale pacienților din UE și bugetelor pentru sănătate", a apreciat Comisia Europeană. Teva, prezentă și în România, este listată la Bursa din New York și are subsidiare și în SUA.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 1.1643 secunde