Cererea IPS Teodosie a fost respinsă de Tribunalul Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cererea IPS Teodosie a fost respinsă de Tribunalul Constanța

Eveniment 25 Noiembrie 2020 / 11:58 885 accesări

Tribunalul din Constanța a respins, ca neîntemeiată, cererea Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de suspendare parţială a hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care se interzice participarea enoriașilor din alte localități, la pelerinajul de Sfântul Andrei.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost, marți, personal la Tribunal, însoțit de avocata Arhiepiscopiei. Și le-a cerut judecătorilor ca toți credincioșii, indiferent de localitatea de domiciliu, să poată participa pe 30 noiembrie la pelerinajul de la peștera Sfântului Andrei. Înaltul ierarh considera că autoritățile încalcă niste drepturi fundamentale.

Avocata care reprezintă Arhiepiscopia în această cauză a solicitat suspendarea hotărârii prin care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a interzis pelerinajele pentru persoanele care nu au domiciliul în localitatea în care are loc evenimentul.

Magistrații Tribunalului Constanța au respins, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10.11.2020 în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 - 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanții Arhiepiscopia Tomisului prin Arhiepiscopul Tomisului - Înalt preasfințitul Teodosie Petrescu, Colgeag Florian, Chelaru Mircia, Horneț Iuliean, Glavan Doru Dinu Pavel, Colceag Dorina-Olga, Ivanovici-Șoşoacă Diana, Căcescu Gheorghe Gabriel, Medeleanu Iulia-Adalmina, Ungureanu Adalmina, Șoşoacă Dumitru-Silvestru, Dale Nicolae, Dale Florentina, Mance Vasile, Mance Ramona, Neag Liana, Neag Rafila, Bucuroiu Cristian-Nicolae şi Botezatu Graţiela-Gheorghina în contradictoriu cu pârâții comitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, Prefectura judeţului Constanţa, prefectul judeţului Constanţa și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a judeţului Constanţa. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi, 25.11.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.12
Pagina a fost generata in 0.203 secunde