ChatGPT începe să fie interzis în universitățile americane

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ChatGPT începe să fie interzis în universitățile americane

Tehnologie 15 Ianuarie 2023 / 14:43 1012 accesări

ChatGPT, un program bazat pe inteligenţa artificială (AI) şi capabil să redacteze texte cu răspunsuri la întrebări simple, s-a răspândit foarte repede în universul educaţional, determinându-i pe profesori să îşi pună întrebări despre oportunitatea interzicerii sau utilizării acestuia, informează duminică AFP.

De la jumătatea lunii decembrie, la doar câteva săptămâni după lansarea noului software de un start-up californian, OpenAI, opt universităţi australiene au anunţat că îşi vor modifica examenele şi că vor considera folosirea inteligenţei artificiale de către studenţi drept o tentativă de fraudă.

În 2023, examenele lor vor fi "supravegheate" şi vor include "o folosire sporită a hârtiei şi a stiloului", a anunţat coordonatoarea grupului de opt universităţi australiene, Vicki Thomson, citată pe un blog al cotidianului The Australian.

Recent, după ce mai multe companii mass-media au relatat despre utilizarea tot mai frecventă a acestui program AI de către elevi din lumea întreagă, încurajaţi mai ales prin intermediul unor videoclipuri publicate pe TikTok, şcolile publice din New York au restrâns accesul la ChatGPT pe reţelele şi terminalele lor informatice.

"ChatGPT este un model de limbaj dezvoltat de OpenAI.Acesta este antrenat pentru a genera textin mod automat, folosind tehnici de procesare naturala a limbajului. Poate fi folosit pentru a raspunde la intrebari sau a genera continut, precum scrieri, conversatii sau descrieri", este chiar răspunsul dat de aplicație la întrebarea "Ce este ChatGPT"

ChatGPT a fost lansat anul trecut, pe 30 noiembrie, dar face parte dintr-un set mai larg de tehnologii dezvoltate de OpenAI, un start-up cu sediul în San Francisco, care are o legătură strânsă cu Microsoft.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1853 secunde