Cioloș despre Portul Constanța: „Sunt lucruri neclare în negocierea şi semnarea contractelor”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cioloș despre Portul Constanța: „Sunt lucruri neclare în negocierea şi semnarea contractelor”
20 Mai 2016 / 10:25 1187 accesări 0 comentarii

Premierul Dacian Cioloş a spus că la Compania Naţională Port Constanţa sunt mai multe lucruri insuficient de clare despre modul în care s-au negociat şi semnat anumite contracte, precum şi de modul în care se folosesc resursele pe care portul le are, inclusiv terenurile şi concesiunile.

"La Portul Constanţa există o rezistenţă la schimbare. Acolo, managementul actual al companiei îşi va termina mandatul în cursul acestui an. I-am cerut ministrului să pregătească procesul de recrutare a unui nou management după care va trebui să vedem cum putem valorifica un potenţial. Sunt mai multe lucruri care nu sunt încă suficient de clare şi legat de modul cum s-au negociat şi semnat anumite contracte, legat de modul în care se folosesc resursele pe care portul le are inclusiv terenurile care sunt acolo, concesiunile care au fost făcute", a afirmat Cioloş, joi seara, la Realitatea TV.

El a arătat că această situaţie se regăseşte la mai multe companii de stat, de aceea Guvernul a refuzat să mai aprobe bugetul companiilor dacă nu erau însoţite de analize ale ministerelor Economiei şi Finanţelor care să arate ceea ce stă în spatele bugetelor.

"S-au negociat contracte de management fără criterii de performanţă, fără indicatori de performanţă, nu doar din punct de vedere al managementului, dar şi din punct de vedere al utilizării bugetului. (...) Şi la Portul Constanţa şi în altă parte, vrem ca pe viitor, dincolo de schimbarea managementului punctual, să venim cu un concept de management, un concept de urmărirea performanţei, Asta a lipsit în trecut, s-au analizat lucrurile după caz, după anumite interese", a mai spus Cioloş.

Taguri articol
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1661 secunde