CNAIR va controla inopinat șantierele, monitorizându-le cu ajutorul dronelor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

CNAIR va controla inopinat șantierele, monitorizându-le cu ajutorul dronelor

25 Mai 2017 / 17:01 321 accesări

CNAIR va controla inopinat șantierele cu ajutorul dronelor, procedura de achiziție prin licitație publică a două drone fiind demarată și urmând să fie finalizată, cel mai probabil, în luna iulie, a anunțat joi Ștefan Ioniță, directorul provizoriu al instituției.

Procedura de achiziție a dronelor a fost demarată, iar Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) va achiziționa echipament care să ajute la realizarea verificărilor din teren, a explicat Ioniță, directorul provizoriu al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Drona e un element de supracontrol pe care intenționăm să-l achiziționăm. (...) Dronele vor fi mânuite de angajații CNAIR care vor face controale inopinate, vor face filmări astfel încât nu știe nimeni că se duc. Noi o să postăm imaginile pe site-ul nostru astfel încât să fie vizibile și le vom folosi, pe viitor, și ca probe în eventuale dispute pe care le avem cu acești antreprenori”, a spus directorul CNAIR.

Ștefan Ioniță a spus că în urma controalelor realizate de CESTRIN au fost descoperite lucruri care nu corespundeau din punct de vedere tehnic. „CESTRIN face deja aceste verificări inopinate. Avem rapoarte, avem analize de laborator care deja au fost certificate. Am transmis antreprenorilor măsuri de remediere. Am găsit lucruri care nu corespundeau din punct de vedere tehnic. Antreprenorii sunt surprinși de acest mod de lucru”, a spus Ioniță.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a precizat că monitorizarea șantierelor va fi fizică până la achiziția dronelor, iar în perioada următoare ministrul intenționează să facă vizite de lucru neanunțate. „În perioada următoare o sa fac vizite inopinate pe teren”, a transmis Răzvan Cuc.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1793 secunde