Convoi umanitar ONU vizat de raiduri aeriene în Siria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Convoi umanitar ONU vizat de raiduri aeriene în Siria
Externe 20 Septembrie 2016 / 14:57 172 accesări 0 comentarii

Cel puţin 12 persoane au murit în Siria, după ce 18 camioane care transportau ajutoare umanitare au fost vizate de raiduri aeriene în provincia Alep, la câteva ore după ce a expirat armistiţiul din această ţară, a anunţat, marți, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). 18 camioane din cele 31 care alcătuiau convoiul ONU erau staţionate în faţa sediului Crucii Roşii siriene din Orum al-Koubra și au fost vizate de raiduri aeriene, a anunţat OSDO. David Swanson, un purtător de cuvânt al biroului ONU pentru coordonarea acţiunilor umanitare, a spus anterior că acel convoi traversa localitatea Orum al-Koubra, transportând făină şi provizii medicale pentru 78.000 de oameni din zonă.

Armata siriană a anunţat, luni, reluarea ostilităţilor după armistiţiul intrat în vigoare acum o săptămână. Grupurile teroriste nu au respectat niciunul dintre angajamentele asumate prin acordul ruso-american, a transmis armata siriană, fără a preciza dacă va mai suspenda ulterior ostilităţile. Statele Unite şi Rusia au anunţat, în cursul nopţii de 9 spre 10 septembrie, un acord în privinţa Siriei ce prevedea o încetare a focului începând de lunea trecută. Acordul de încetare a focului decretat de armata siriană expirase duminică seară. Rusia a anunţat, luni, 50 de încălcări ale acordului de încetare a focului constatate în 24 de ore în provinciile Alep, Damasc, Hama, Latakia, Homs şi Daraa.

ONU îşi suspendă operaţiunile umanitare din Siria, după atacul asupra convoiului său umanitar din provincia Alep, informează CNN. Oficialii ONU au declarat că au fost indignaţi de acest incident în urma căruia 12 persoane au fost ucise. Un voluntar al serviciului medical de urgenţă Apărarea Civilă din Siria a postat pe internet o înregistrare a unui amplasament al Semilunei Roşii arabe siriene care a fost, de asemenea, vizat de aceste atacuri şi acuză administraţia siriană de comiterea lor.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2438 secunde