Crew Dragon a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională. Cu ce melodie şi-au pregătit astronauţii andocarea după 19 ore de zbor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Crew Dragon a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională. Cu ce melodie şi-au pregătit astronauţii andocarea după 19 ore de zbor

Tehnologie 31 Mai 2020 / 20:00 2476 accesări

Cei doi astronauţi americani de la bordul navetei Crew Dragon au ajuns duminică la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Capsula la bordul căreia se află Behnken şi Hurley a completat protocolul de andocare la Staţia Spaţială Internaţională.

La această oră, se efectuează ultimele operaţiuni înainte ca pasagerii capsulei Crew Dragon să se întâlnească la bordul SSI cu astronauţii Chris Cassidy, din Statele Unite şi cu ruşii Anatoli Ivanişin şi Ivan Vagner. Procesul de stabilizare al presiunii între SSI şi naveta Crew Dragon va dura aproape o oră.

Misiunea celor doi în spaţiu încă nu are stabilită o dată finală, dar nu ar trebui să dureze mai mult de patru luni, cât vor rezista panourile solare ale capsulei Crew Dragon în spaţiu.

Americanii s-au pregătit pentru întâlnirea cu colegii lor de la bordul Staţiei Spaţiale trezindu-se la ora 4.45 (ora 11.45 în România). Este pentru prima dată când astronauţii primesc un semnal muzical de trezire de la ultima misiune operată de NASA, în iulie 2011. Bob Behnken şi Doug Hurley au ales ca semnal pentru deşteptătorul din această dimineaţă piesa "Planet Caravan" de Black Sabbath.

Taguri articol


12