Cum a reuşit polițistul local Pulbere să amendeze niște... nume proprii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Di şi umbli cu şioara vopsitî, monsieur scrie, monsieur zişem!“ Cum a reuşit polițistul local Pulbere să amendeze niște... nume proprii
Administrație 10 Decembrie 2019 / 13:47 2893 accesări 4 comentarii

Poliţistul local constănţean Andrei PULBERE a trecut prin mari cazne la completarea unui proces-verbal redactat pentru aplicarea unei amenzi. Agentul Pulbere, care a scris cel mai probabil după dictarea colegului său, a amendat societatea „Bogdan Bogdan Dan Lift”, deşi trebuia să sancţioneze BBD Lift SRL.

O postare pe Facebook a jurnaliștilor de la reporterntv.ro, căreia îi este ataşată şi fotografia unui proces-verbal scoate la iveală un caz hilar cu un poliţist care, probabil scriind după o dictare cu care nu este obișnuit, a amendat o societate inexistentă.

Poliţistul a aplicat amenda pentru o maşină parcată neregulamentar. Autoturismul respectiv aparţinea societăţii BBD Lift SRL, însă agentului constatator Andrei Pulbere, având probabil dificultăţi în înţelegerea numelui firmei, i s-a citit denumirea de către colegul său cu folosirea de nume proprii pentru fiecare literă: Bogdan Bogdan Dan Lift, se arată în postarea de pe Facebook. Din ciclul „Di şi umbli cu şioara vopsitî, monsieur scrie, monsieur zişem!“, celebra replică a lui Marin Moraru din piesa „Actorul şi sălbaticii“ a lui Titus Popovici, poliţistul Pulbere a completat procesul verbal cu tot cu nume proprii, astfel că firma amendată a fost, în cele din urmă, Bogdan Bogdan Dan Lift SRL, societate care nu există în evidenţele Registrului Comerţului.

Postarea a stârnit amuzamentul internauţilor pe reţeaua de socializare.

„E nul procesul verbal. Ca ei”, a comentat un internaut, în timp ce altul a scris dezamăgit: „Mare ţi-e grădina Ta, Doamne...”.

Postarea completă de pe pagina de Facebook a reporterntv:

“Agenţii... Praf şi Pulbere de la Poliţia Locală atacă! Victima, un proces verbal făcut... praf şi pulbere

Maşina unei societăţi din Constanţa, BBD Lift SRL, a fost parcată neregulamentar pe 30.11.2019, pe strada Pescarilor. Asta, pentru că angajaţii s-au grăbit să salveze o persoană blocată în lift. Pe fază, ca întotdeauna, poliţiştii locali şi-au făcut imediat datoria şi au ajuns la faţa locului. Numai că o simplă completare a procesului verbal a devenit, se pare, o corvoadă. Probabil că agenţii nu s-au înţeles între ei asupra numelui societăţii, iar cel care a dictat a fost nevoit să foloseascăa nume proprii pentru fiecare iniţială. Practică folosită în general de taximetrişti. Ce a ieşit...în loc de numele BBD Lift, pe procesul verbal a apărut... BOGDAN BOGDAN DAN Lift. Agentul care a completat documentul se numeşte Pulbere. Cel mai probabil colegul său se numeşte Praf, că la cum a ieşit procesul verbal... Chiar dacă a primit o amendă mare, patronul societăţii s-a declarat bucuros că, în sfârşit, după mulţi ani, a elucidat un mister şi a aflat ce însemnătate au iniţialele firmei. Drept urmare o va modifica la Registrul Comerţului”.

Reprezentanţii Poliţiei Locale din Constanţa nu au oferit, până acum, un punct de vedere. În schimb, agentul Pulbere a mai făcut și în trecut obiectul unor controverse îndelung comentate pe Facebook.Pagina a fost generata in 0.1306 secunde