De ce nu slăbim în anotimpul rece?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Iarna nu-i ca vara

De ce nu slăbim în anotimpul rece?!

Lifestyle 21 Februarie 2018 / 10:30 374 accesări

Fără îndoială, primăvara şi vara este mult mai uşor să faci alegeri alimentare mai sănătoase, datorită abundenţei fructelor şi legumelor de sezon. Soarele străluceşte, zilele sunt lungi, eşti mult mai motivat să ieşi şi să faci mişcare în aer liber. Odată cu venirea iernii, însă, să mănânci sănătos şi să slăbeşti devine o misiune aproape imposibilă. De ce?

Tentaţiile sunt peste tot

Ciocolată caldă, supe creme cu multă smântână, piure de cartofi delicios, budinci proaspăt ieşite din cuptor – iarna este sezonul pentru binecunoscuta comfort food. Acesta este motivul pentru care iarna este mult mai greu să faci alegeri alimentare sănătoase. Dacă nu eşti atent, poţi să mergi cu sentimentul de vinovăţie atât de departe încât să consideri orice mâncare preferată ca fiind rea pentru organismul tău, aşa că odată ce ai început să etichetezi alimentele în modul acesta, fiecare decizie pe care o iei va avea o încărcătură emoţională suplimentară, care se traduce prin stres. Şi stresul nu face altceva decât să te determine să mănânci mai mult.

Te lupţi cu nevoia de a hiberna

Între frig, gheaţă şi zăpadă şi zilele foarte scurte motivaţia de a face mişcare e cu totul pierdută, tot ce simţi nevoia să faci este să îţi conservi toată energia pentru a te muta de pe canapea pe pat şi înapoi. Cine vrea să iasă la alergat sau să meargă la sală când afară e un ger de crapă pietrele? Din fericire, nu trebuie să părăseşti confortul casei tale pentru a face puţină mişcare. Este suficient să te mobilizezi pentru 10 minute dimineaţa şi 10 seara şi te vei simţi mult mai bine.

Consumi prea multă sare

Dacă iarna consumi mai puţine fructe şi legume crude, cel mai probabil le înlocuieşti cu alimente procesate, care sunt o sursă de sare pe care nu o poţi controla foarte bine. Sfatul specialiştilor este să te hidratezi corespunzător şi să adaugi în dietă alimente bogate în potasiu, pentru că acestea reglează nivelul de sodiu din organism. Surse excelente de potasiu includ bananele, avocado, roşii şi apă de cocos.

Sursa: csid.ro



Ştiri recomandate

12