De pe străzi, direct la Cambridge

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De pe străzi, direct la Cambridge
Lifestyle 10 Noiembrie 2017 / 16:02 356 accesări 0 comentarii
Pasionat de lectură, Geoffrey Edwards a fost acceptat la prestigioasa universitate britanică

Pasionat de lectură, Geoffrey Edwards a fost acceptat la prestigioasa universitate britanică

Un britanic în vârstă de 52 de ani, care trăia de mulți ani pe stradă, vânzând exemplare din ziarul "Big Issue", a fost acceptat la prestigioasa universitate britanică Cambridge. După ani lungi fără să aibă un acoperiș deasupra capului, Geoffrey Edwards a fost acceptat în elitistul centru academic, unde va studia Literatura engleză. Lectura, marea pasiune a lui Geoffrey, descoperită cu ajutorul părinților săi în vremea când locuiau în Liverpool, l-a ajutat de-a lungul anilor să-și mențină moralul în lungile perioade în care și-a pierdut locul de muncă, a lucrat ocazional ca sezonier în agricultură, a fost în șomaj, a căzut în depresie și a rămas fără locuință. Acum, acest hobby l-a ajutat să fie admis într-una dintre cele mai bune universități din lume. "Nu pot spune că asta mi-am dorit dintotdeauna, pentru că nici măcar nu visam să ajung la universitate", a mărturisit acesta. El a recunoscut totuși că, după ce a trăit atâta timp pe străzile din orașul Cambridge, este un privilegiu să poată trece dincolo de porțile universității.

Tatăl său a fost poștaș, iar mama sa a lucrat ca funcționară la un birou, însă casa lor era mereu plină de cărți. Bărbatul a povestit că erau puține perspective de muncă în Liverpool, așa că a decis să plece la Cambridge, fără vreun gând însă să ajungă la facultate. În Cambridge, a locuit în mai multe cămine, atunci când avea posibilitatea, sau pe stradă, adunând cărți din biblioteci sau din librării caritabile ca o modalitate de a scăpa de realitatea vieții sale precare. Cu ajutorul unor organizații de binefacere, el a început să vână exemplare din "Big Issue", un ziar având ca temă persoanele fără acoperiș care vor să se reintegreze în piața muncii și în societate. Geoffrey a început în urmă cu trei ani un curs la unul din colegiile din Cambridge, obținând note maxime la toate materiile, astfel încât tutorele său l-a îndemnat să încerce să obțină un loc la universitate, unde în cele din urmă a fost admis.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2774 secunde