„De vorbă cu Ruxandra Donose”. De la Constanța pe marile scene ale lumii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„De vorbă cu Ruxandra Donose”. De la Constanța pe marile scene ale lumii

Cultură 22 Noiembrie 2015 / 19:32 494 accesări

Un volum care o are în prim-plan pe Ruxandra Donose, celebra mezzosoprană care și-a început cariera pe scena Operei constănțene, a fost lansat duminică, la cea de-a 22-a ediție a Târgului „Gaudeamus” de la București. Cartea „De vorbă cu Ruxandra Donose” este semnată de Oltea Șerban-Pârâu, fiind primul volum dedicat unui mare cântăreț român aflat în plină activitate pe scenele internaționale și din țară. Volumul, apărut la Editura Operei Naționale, a fost realizat în urma unei serii de convorbiri pe care autoarea le-a avut cu Ruxandra Donose, la Bran și București, în anii 2003, 2011 și 2014.

Interviurile surprind evoluția extraordinară a mezzosopranei, începând de la primii săi ani de studiu la Conservator și debutul de pe scena constănțeană până la succesul său pe scenele marilor teatre lirice ale lumii: Royal Opera House Covent Garden, English National Opera, Staatsoper Viena, Deutsche Oper, Berlin, San Francisco Opera, Philadelphia, Dallas, Paris, Munchen, Strasbourg.

O POVESTE UNICĂ, VĂZUTĂ PRIN FILTRUL MATURITĂŢII „Am simţit nevoia de a împărtăşi mai multora povestea care este viaţa şi cariera Ruxandrei Donose, spusă pe larg, pe îndelete, dar cu fluenţa şi căldura pe care trebuie să le aibă orice poveste a zilelor noastre care mai poate emoţiona. Aşa cum ea a intrat de fiecare dată în povestea rolurilor pe care le-a jucat, aşa am încercat să conduc povestea pe care a istorisit-o singură, văzută acum prin filtrul maturităţii. Povestea Ruxandrei Donose nu are nimic dramatic la o primă vedere, însă emoţionează prin modul în care din ceea ce spune ea transpare acea luptă permanentă cu propriile limite. Este o poveste unică în felul ei, în aceeaşi măsură în care este, de fapt, povestea fiecărui mare artist care, din momentul în care a semnat pactul cu arta sa, îi aparţine într-o proporţie covârşitoare”, spunea Oltea Şerban-Pârâu.

Evenimentul editorial a fost organizat cu sprijinul Radio România, prin Centrul Cultural Media RadioRomânia.

Citește și:

Ruxandra Donose, la Festivalul de Muzică Clasică de la Verbier

Ruxandra Donose, la primul CD apărut la o casă de discuri autohtonă

Mezzosoprana Ruxandra Donose, distinsă cu premiul Editor's Choice

Ruxandra Donose, pe coperta prestigioasei publicaţii internaţionale “Opera”12
Pagina a fost generata in 0.2477 secunde