Decizie cu final așteptat. Mihai Tudose a primit girul lui Iohannis!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Propunere de la Cotroceni Decizie cu final așteptat. Mihai Tudose a primit girul lui Iohannis!
Politică 26 Iunie 2017 / 20:00 2307 accesări 3 comentarii

Preşedintele Klaus Iohannis s-a consultat luni, la Palatul Cotroceni, cu toate partidele parlamentare, în vederea desemnării unui nou prim-ministru. PSD a decis luni dimineaţă, cu majoritate de voturi, ca fostul ministru al Economiei, Mihai Tudose din Guvernul Grindeanu, să fie propus ca premier din partea coaliţiei de guvernare.

Președintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD-ALDE pentru funcția de prim-ministru al României.

„PSD și ALDE susțin că au în continuare o majoritate în Parlament. Aceste două formațiuni s-au prezentat împreună la consultări și l-au propus pe Mihai Tudose. Aceasta criză prin care trecem dăunează grav României. Opinia mea este că aceasta criză trebuie terminată repede. Trebuie să avem un Guvern care să rezolve problemele care au rămas nerezolvate. Luând în considerare toate acestea, îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru”, a declarat Klaus Iohannis. „El va avea discuţii în zilele următoare şi se va prezenta cu o echipă guvernamentală. Solicit partidelor parlamentare să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni”, a mai precizat Klaus Iohannis.

PRIMA REACȚIE A PSD DUPĂ CE MIHAI TUDOSE A FOST ACCEPTAT DE KLAUS IOHANNIS

Șerban Nicolae a salutat decizia lui Klaus Iohannis de a-l desemna pe Mihai Tudose noul premier al României. Nicolae a anunțat că lucrurile se vor mișca repede după anunțarea noului prim-ministru. Mihai Tudose va avea la dispoziție zece zile să ceară votul de încredere al Parlamentului. "Nu cred că se va depăși ziua de joi. Lucrurile sunt suficient de clare, vom face o analiză și cu partenerii de la ALDE. E nevoie și de ajustări, și de flexibilizarea unor termene. Pentru o mai bună coordonare între ministere, e nevoie de flexibilizarea unor termene ca să rămânem între parametrii fixați.", a spus Șerban Nicolae la Antena 3.

CINE ESTE MIHAI TUDOSE

Mihai Tudose s-a născut la 6 martie 1967, la Brăila. Este absolvent al Facultății de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir din București (1995) și al cursului postuniversitar "Management și gestiunea afacerilor" (2001), la Facultatea de Științe Economice, Universitatea Dunărea de Jos din Galați. De asemenea, a absolvit un curs postuniversitar în domeniul securității naționale (2006), la Colegiul Superior de Securitate Națională, Serviciul Român de Informații, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților. A urmat un curs de specializare pentru cadre de conducere (SES), la Centrul European Marshall pentru Studii de Securitate Națională — Garmisch din Germania (2006) și un curs de specializare postuniversitar, la Colegiul Național de Apărare — București (2006). A făcut un master în Politici Economice Europene, la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București (2006-2007) și a urmat un curs postuniversitar la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Facultatea de Științe Economice, specializarea "Managementul comunicării și relații publice" (2006-2007); a absolvit un curs de specializare în "Analiza și rezolvarea conflictelor armate", la Universitatea Georgetown, SUA, în colaborare cu Colegiul Național de Apărare (2007) și a făcut cursuri postuniversitare în ''Relații internaționale și integrare europeană'', la Institutul Diplomatic Român, sub egida Ministerului Afacerilor Externe (2007). În 2008, a absolvit masterul ''Turismul în contextul dezvoltării regionale durabile'', la Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală — Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Departamentul pentru învățământ la distanță. În 2010, a obținut titlul de doctor în domeniul Științe Militare și Informații, pe tema ''Protecția infrastructurilor critice'', la Academia Națională de Informații ''Mihai Viteazul'', Serviciul Român de Informații.

A urmat o carieră universitară, fiind lector universitar (2011), la Academia Națională de Informații ''Mihai Viteazul'', Serviciul Român de Informații, având ca specializare ''Protecția infrastructurilor critice'' și ''Strategii de securitate și apărare'', apoi conferențiar universitar (2013), la aceeași instituție, cu specializările ''Protecția infrastructurilor critice'' și ''Securitate națională și euroatlantică''. Din 2013, deține o adeverință de certificare pentru profesia didactică — monospecializare, de la Universitatea Națională de Apărare "Carol I" — Departamentul de management militar și de pregătire a personalului didactic. Și-a început cariera politică în anul 1992, fiind membru FDSN (1992), apoi secretar organizatoric (1992-1996). A fost vicepreședinte al Organizației de Tineret (OT) a PDSR (1997-2002) și președinte al Organizației de Tineret PDSR Brăila (1997-2002). A fost membru în Consiliul Național PSD (din 1994) și președintele organizației PSD municipiul Brăila (2004-2008). Vicepreședinte al Organizației Județene PSD Brăila (1996-2014), apoi președinte al Organizației Județene PSD Brăila (2014-2015). Din 2015, este vicepreședinte PSD.

A fost șef de birou senatorial (1992-1999) și consilier județean Brăila (1999-2000), ocupând, în același timp, funcția de consilier juridic/marketing la SC Farex SA Brăila (1999-2000). A intrat în Parlamentul României în 2000, după ce a câștigat primul mandat de deputat. Din același an, a făcut parte din Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, ca membru supleant (2000-2007), membru (2007-2014), Raportor asupra Ratificării Codului European de Securitate Socială (2002), iar în 2003, prin contribuția la Raportul OECD și Economia Mondială. Au urmat mandatele 2004-2008, când a candidat pe listele Uniunii Naționale PSD+PUR; 2008-2012, pe listele Alianței Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator, și 2012-2016, din partea Partidului Social Democrat. În urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, Mihai Tudose a obținut un nou mandat de deputat în circumscripția electorală nr. 9 Brăila, candidând pe listele Partidului Social Democrat. A fost validat în funcție la 21 decembrie 2016. A fost membru al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților (2000-2004), apoi președinte al acestei Comisii (2004-2014 și din dec. 2015). De asemenea, în actuala legislatură, a fost președinte al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare (dec. 2016 — febr. 2017).

A fost ministru al Economiei, Comerțului și Turismului (17 dec. 2014 — 17 nov. 2015).

La 22 februarie 2017, Mihai Tudose a fost validat, în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD, pentru funcția de ministru al Economiei, în locul lui Alexandru Petrescu. A depus jurământul de învestitură în funcția de ministru al Economiei, la 23 februarie 2017. La 14 iunie 2017, și-a înaintat demisia din funcție, alături de majoritatea membrilor Cabinetului Grindeanu. La 21 iunie 2017, Guvernul Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură. (Sursă: Agerpres)

Citește și:

Consultări la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier

Mihai Tudose, propunerea PSD de ultim moment pentru premier

Liviu Dragnea: Avem soluția pentru Palatul Victoria

Loading...

3 comentarii

MIHAI 08:30:40 / 27 Iunie 2017
OMUL NEPOTRIVIT LA LOCUL NEMERITAT

Avem convingerea ca presedintele Johannes si-a dat acordul imediat pentru numirea lui Tudose ca premier . doar ca sa puna PSD intr-o noua situatie compromitatoare , si din comoditate . Dece sa-si mai bata capul cu asemenea problema si sa sprijine sau sa numeasca de ex. un liberal , in situatia in care liberalii sunt in faliment , mai ales ca noul lider Orban vrea cu orice pret sa se limiteze doar la declaratii fara efect . Ramane de vazut ce va hotara Parlamentul . Analizand persoana dlui Tudose , nu putem sa ne abtinem sa nu scoatem in evidenta figura acestuia , care ne aminteste de Homo neanderthalensis . I se citeste pe faţă inteligenta si rafinamentul omului de stat si politic , doctor si multilateral dezvoltat , plin de realizari ca broasca de par , asa cum dealtfel sunt toti politicianistii nostri , cu deosebire cei din PSD . Dupa atata tevatura , ca sa nu ne limitam doar la zicala ca muntele s-a scremut si a nascut un soarece , trebuie sa ne reamintim de Arghezi care a sintetizat artistic momentul alegerii unuia destinat sa ajunga in varful piramidei . Citam : " luptele crancene de partid si intre partide au scopul de-a alege la conducerea statului pe cei mai prosti din sanul lor . Cand se gaseste prostul visat , idiotul ideal , este aplaudat si dus pe umeri in locurile cele mai inalte . In limbajul popular , ei se numesc oameni de paie ". Ne oprim aici cu datul parerii , avand in vedere ca actiunea nu este finalizata . Vom reveni .

unul 09:31:23 / 27 Iunie 2017
altul n-au gasit?

Ce fata de militian alcoolic are!

Me today 10:46:56 / 27 Iunie 2017
Alcool

Prima OUG dupa instalare va fi reducerea taxelor la alcool :)))))

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2221 secunde