Echipă ministerială, trimisă în Italia în scandalul româncelor exploatate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Echipă ministerială, trimisă în Italia în scandalul româncelor exploatate
Externe 14 Martie 2017 / 10:03 1387 accesări 0 comentarii
Premierul Grindeanu a trimis o echipă ministerială în Italia, în urma scandalului româncelor exploatate

Premierul Grindeanu a trimis o echipă ministerială în Italia, în urma scandalului româncelor exploatate

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a dispus efectuarea unei vizite de lucru comune a reprezentanților Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și ai MAI, în Italia, în contextul informațiilor despre existența unor cazuri de exploatare a cetățenilor români aflați la muncă în Sicilia și Calabria.

”Premierul Sorin Grindeanu urmărește cu preocupare situația românilor din Italia și așteaptă cu interes raportul reprezentanților Guvernului trimiși la fața locului. Misiunea menționată va avea loc între 15 și 17 martie. Vor participa ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, și un reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Potrivit sursei citate, membrii delegaţiei vor avea întrevederi atât cu oficialităţile locale, cât şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor de români aflaţi la muncă în Italia, precum şi cu cei din mediul asociativ implicaţi în apărarea drepturilor muncitorilor străini şi combaterea abuzurilor asupra acestora.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a lansat o consultare pe teme concrete privind cooperarea şi dialogul bilateral româno-italian, într-o întrevedere cu şeful misiunii diplomatice italiene la Bucureşti.

Aproximativ 5.000 de românce lucrează sezonier la fermele din provincia italiană Ragusa, situată în Sicilia, al treilea mare producător de legume din Europa. Aici, până la 7.500 de femei, majoritatea românce, trăiesc în sclavie.

Potrivit organizaţiei pentru apărarea drepturilor imigranţilor, "Proxyma Association", peste jumătate dintre femeile care lucrează în serele de aici sunt forţate să întreţină relaţii sexuale cu angajatorii lor, iar aproape toate lucrează în condiţii de muncă fortaţă şi exploatare cruntă. Nicoleta Boloş este una dintre ele. Românca le-a povestit jurnaliştilor de la The Observer, publicaţie săptămânală a ziarului britanic The Guardian, abuzurile prin care a trecut, scrie Gândul.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2458 secunde