Elevii din Ovidiu se specializează... în prăjituri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Patiseria, brăţară de aur

Elevii din Ovidiu se specializează... în prăjituri

Administrație 05 Martie 2014 / 00:00 2493 accesări

PROIECT După 25 de ani de la Revoluţia din 1989, Ministerul Educaţiei a realizat că este absolut necesar ca în perioada următoare să fie reactivate unităţile de învăţământ care le oferă elevilor posibilitatea de a învăţa o meserie. Vorbim despre liceele tehnologice şi şcolile profesionale, care în perioada comunistă au funcţionat foarte bine. După 1989, astfel de unităţi au dispărut una câte una, elevii fiind foarte interesaţi să urmeze o facultate. Rezultatul? România a devenit în ultimii 25 de ani o fabrică de şomeri cu diplomă, în timp ce agenţii economici strigau ca din gură de şarpe că vor personal calificat. Cu toate că sistemul educaţional a fost dat peste cap în ultimii 25 de ani, la Ovidiu, Liceul Tehnologic “Ion Podaru” a continuat să furnizeze forţă de muncă în industria alimentară. Vorbim despre patiseri care plecau în câmpul muncii cu suficiente cunoştinţe pentru a putea fi angajaţi. Primăria oraşului Ovidiu a considerat că Liceul Tehnologic “Ion Podaru” trebuie sprijinit în ceea ce priveşte dotarea. “Dorim ca elevii care se specializează ca tehnicieni în industria alimentară să beneficieze de cele mai bune condiţii de studiu, pentru ca atunci când termină şcoala să poată fi angajaţi”, a declarat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra. În acest sens, unitatea de învăţământ a fost sprijinită pentru a depune proiectul “Laboratorul activ” în cadrul competiţiei “Idei din Ţara lui Andrei”, susţinut de Petrom.

DOTARE Pentru că vorbim despre un proiect extrem de serios care vine în sprijinul elevilor şi le oferă posibilitatea de a se califica în muncă, Petrom a premiat proiectul “Laborator Activ” cu 5.000 de euro. “Suma primită drept sponsorizare din partea Petrom a fost folosită pentru dotarea laboratorului de patiserie al Liceului Tehnologic “Ion Podaru” cu utilaje profesionale, malaxor, cuptor de patiserie, dospitor, mixer plantar, dedurizator, tăvi de patiserie şi materie primă. Prin dotarea laboratorului, cei 80 de elevi înscrişi la specializarea tehnician industrie alimentară au acum posibilitatea să pună în practică tot ceea ce învaţă”, a explicat primarul. Proiectul nu se opreşte aici, pentru că, prin dotarea laboratorului liceului, elevii vor avea ocazia să se perfecţioneze şi producă cele mai bune produse de patiserie. “Elevii şi profesorii ne-au propus să îi sprijinim pentru a vinde produsele pe care ei le prepară, urmând ca banii obţinuţi să fie folosiţi pentru susţinerea activităţii laboratorului şi întreţinerea utilajelor achiziţionate. Tot elevii ne-au propus să organizeze şi câteva evenimente caritabile, unul dintre acestea urmând să fie oferirea de gustări copiilor de la Şcoala gimnazială din satul Culmea”, a mai spus Scupra. Iată cum implicarea autorităţii locale şi a elevilor poate conduce la proiecte de succes, de care pot beneficia şi alte persoane.



12