Explozie lângă o benzinărie din județul Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Accident de muncă! Explozie lângă o benzinărie din județul Constanța!
Eveniment 16 Mai 2016 / 13:24 2077 accesări 0 comentarii

Un teribil accident de muncă s-a produs luni, în jurul orei 13.00, la depozitul unei societăți constănțene în care se încarcă extinctoare. Un angajat al firmei care are sediul pe Drumul Județean 226, în spatele benzinăriei Rompetrol din zona Ecluzei, a fost rănit grav în timp ce încărca un stingător. Conform martorilor, tubul a explodat în fața bărbatului, care a fost aruncat la pământ, într-o baltă de sânge. Colegii lui au sunat imediat la 112 și au anunțat ce s-a întâmplat. Pentru a scurta timpul de intervenție, elicopterul SMURD a fost trimis de urgență la fața locului, acolo unde au ajuns ulterior o ambulanță, un echipaj al Poliției Năvodari și unul de la Transporturi. Autoritățile au constatat imediat că victima accidentului de muncă este un bărbat în vârstă de 40 de ani, care a suferit un traumatism facial și sângera abundent. Bărbatul, care era conștient în ciuda rănilor grave, a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Pacientul a fost dus în sala de operație, unde doctorii au depus eforturi disperate pentru a opri hemoragia masivă.

Angajații și reprezentanții societății au refuzat în primă instanță să răspundă întrebărilor adresate de jurnaliști. În cele din urmă, un bărbat care a refuzat să-și decline identitatea a declarat: „Nu am fost de față, nu știu ce s-a întâmplat. Să vedem în ce stare este și după asta vorbim. Am auzit de la un alt angajat că a fost rănit. Cred că s-a întâmplat asta în timp ce încărca un extinctor. Se produc des astfel de accidente, dar în cazul nostru e prima dată", ne-a spus bărbatul.

Grav este faptul că nimeni nu a sunat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța pentru a raporta imediat incidentul. „În primul rând, angajatorul nu ne-a sunat ca să ne comunice acest accident. Noi am aflat din presă. Era obligat să ne comunice imediat faptul că un salariat de-al său a suferit un accident de muncă. Drept urmare, acesta riscă să primească o amendă cuprinsă între 3.500 și 7.000 de lei pentru faptul că nu ne-a anunțat. Era obligat, conform legii, să o facă! O echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța se va deplasa marți, la ora 8.00 dimineața, la fața locului. Inspectorii vor stabili cu exactitate dacă a fost o greșeală de procedură a angajatului sau dacă este vorba despre alte nereguli, despre măsuri de siguranță care nu au fost luate de angajator. Noi am mai avut, din păcate, astfel de cazuri, la alte societăți de profil", a precizat Marian Becheanu, directorul adjunct al ITM Constanța. Datele obținute de reprezentanții ITM vor fi coroborate cu informațiile pe care le vor obține polițiștii de la Transporturi, care au demarat deja o anchetă în acest caz.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2096 secunde