Filmul „Ilegitim” al lui Adrian Sitaru, la Berlinală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Filmul „Ilegitim” al lui Adrian Sitaru, la Berlinală
Cultură 19 Ianuarie 2016 / 15:06 1425 accesări 0 comentarii
Regizorul Adrian Sitaru prezintă la Berlinală, în premieră mondială, cel de-al patrulea lungmetraj din carieră

Regizorul Adrian Sitaru prezintă la Berlinală, în premieră mondială, cel de-al patrulea lungmetraj din carieră

Cel de-al patrulea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, „Ilegitim”, va avea premiera mondială în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, pelicula fiind selectată în cadrul secţiunii Berlinale Forum.

„Ilegitim” este povestea a doi fraţi şi a iubirii lor ilegitime, a unui tată medic, redat de Adrian Titieni, şi a mai multor denunţuri. Rolurile principale sunt interpretate de Alina Grigore şi Robi Urs. Din distribuţia lungmetrajului mai fac parte Bogdan Albulescu, dar şi Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu și Mihaela Perianu, actori neprofesionişti din cadrul şcolii de actorie InLight.

„O TRAGI-COMEDIE DESPRE IUBIRE” Potrivit lui Adrian Sitaru, „Ilegitim” este „un film în care umorul şi drama se îmbină într-o tragi-comedie despre iubire (conjugală, frăţească, trupească), destrămarea relaţiilor, despre alegeri pro sau contra viaţă, dar şi despre cea a iubirii fizice între fraţi, un subiect tabu, despre care se discută foarte puţin, însă există cercetări de specialitate numeroase”.

Secţiunea Forum a Berlinalei prezintă anual o selecţie de pelicule care pun accent pe avangardă, experiment, eseu sau reportaj politic ori pe descoperirea unor cinematografii încă necunoscute. Filmele din această categorie sunt considerate a fi la graniţa dintre artă şi cinema.

Adrian Sitaru și-a mai pus semnătura pe alte trei lungmetraje, premiate la importante festivaluri internaționale: „Pescuit sportiv” (2008), „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011) şi „Domestic” (2012). El este și autor al unora dintre cele mai premiate scurtmetraje româneşti: „Valuri” (2007), „Lord” (2009), „Colivia” (2010), „Chefu'” (2012), „Artă” (2014) şi „Excursie” (2014).

ALTE PREZENȚE ROMÂNEȘTI LA FESTIVAL La festivalul de la Berlin au fost selectate și scurtmetrajul româncei Roxana Stroe, „O noapte la Tokoriki”, care va participa în competiţia Generation 14plus, precum și scurtmetrajul „A Quiet Place”, de Ronny Dörfler, în care joacă două actrițe române, Mădălina Craiu şi Oana Rusu. Acesta din urmă va fi proiectat în cadrul secţiunii Perspektive Deutsches Kino.

Cea de-a 66-a ediţie a Berlinalei va avea loc între 11 și 21 februarie și se va deschide cu proiecţia filmului „Hail, Caesar!”, regizat de Joel şi Ethan Coen.

Citește și:

Film cu Mădălina Craiu şi Oana Rusu, la Berlinală

Scurtmetraj românesc la Berlinală

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2545 secunde