Fonduri pentru combaterea terorismului, utilizate pentru confortul demnitarilor din SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fonduri pentru combaterea terorismului, utilizate pentru confortul demnitarilor din SUA

Externe 19 Iulie 2008 / 00:00 339 accesări

Conducerea Forţelor Aeriene americane a folosit fonduri pentru combaterea terorismului pentru instalarea în avioanele militare a unor capsule speciale care să le asigure confortul înalţilor demnitari în călătoriile pe distanţe lungi, informează “Washington Post”, în ediţia electronică. Procesul de fabricare a primei capsule, care va avea două camere izolate ermetic, a început deja. Oficialii din cadrul Forţelor Aeriene susţin că noile capsule sînt necesare pentru a se asigura că demnitarii pot discuta, pot munci şi se pot odihni confortabil în avioane. Cu toate acestea, mulţi ofiţeri susţin că noile dotări de lux nu erau necesare în condiţiile bugetului de austeritate într-o perioadă de conflicte. Fiecare capsulă va avea un aspect estetic atrăgător şi vor fi dotate cu paturi, canapele, o masă, un ecran TV plat şi o oglindă.

În acest context, nu este de mirare că s-a anunţat o analizare de către Comisia Juridică a Camerei Reprezentanţilor a posibilelor nereguli comise de administraţia Bush, inclusiv sesizări referitoare la circumstanţele declanşării intervenţiei în Irak. “În ultimii şapte ani au existat numeroase acuzaţii credibile referitoare la nereguli comise de membri ai administraţiei Bush”, a declarat democratul John Conyers, preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Reprezentanţilor. Acesta a anunţat că la 25 iulie vor avea loc audieri pe tema “preşedinţiei imperiale a lui Bush şi posibilelor soluţii legale”. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, respingea, în 2007, posibilitatea iniţierii unei proceduri de demitere a lui Bush. Pelosy a explicat că efortul procedurii de demitere ar distrage atenţia de la adevăratele probleme sociale şi economice. Iniţiativa lui Conyers urmează sutelor de audieri efectuate în 2007 pe tema conflictului din Irak, actelor de tortură, demiterii procurorilor federali şi dezvăluirii identităţii unui agent CIA. Membrii administraţiei Bush au refuzat să fie audiaţi, iar democraţii contestă în justiţie acest drept. Purtătorul de cuvînt al Casei Albe, Tony Fratto, a criticat iniţiativa. Conyers nu a dezvăluit ce persoane vor fi audiate, dar printre acestea s-ar putea număra congresmanul democrat Dennis Kucinich. În iunie, Camera Reprezentanţilor a predat Comisiei Juridice argumentele pentru demiterea lui Bush prezentate de Kucinich.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, Nancy Pelosi, l-a calificat, joi, pe preşedintele George W. Bush drept “un ratat care nu are idei”, într-un interviu acordat postului american de televiziune CNN. “Preşedintele SUA este un ratat, care a pierdut toată credibilitatea poporului american în ceea ce priveşte economia, războiul, problema energiei”, a declarat Pelosi. Ea a răspuns astfel la criticile dure adresate de Bush preşedinţilor democraţi ai celor două Camere ale Congresului. El a atacat ritmul lent al agendei legislative, în condiţiile în care membrii Congresului se pregătesc de vacanţa de vară.



Ştiri recomandate

12