Furtunile vor continua în întreaga ţară, până sâmbătă dimineaţă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cod galben şi cod portocaliu de furtuna

Furtunile vor continua în întreaga ţară, până sâmbătă dimineaţă

Vremea 17 Iunie 2020 / 11:44 1020 accesări

Meteorologii anunţă că vremea rea şi furtunile vor continua până sâmbătă, la ora 10.00.

Pe durata zilei de miercuri, cea mai mare parte a ţării este sub cod portocaliu, fiind anunţate căderi importante de precipitaţii.

Ulterior, va fi cod galben in toata ţara.

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit avertizarea de vreme rea pentru judeţul Constanţa. Până sâmbătă, 20 iunie, în jurul orei 10, va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată, în întreaga ţară, inclusiv în Dobrogea şi pe litoral.

Sunt aşteptate frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 de litri pe metru pătrat şi, pe arii restrânse, 40 – 60 de litri pe metru pătrat.


În țară

”În după-amiaza zilei de miercuri (17 iunie) şi la începutul nopţii de miercuri spre joi (17/18 iunie), în Crişana, Maramureş, Transilvania, Banat şi local în Oltenia, Muntenia şi Moldova vor fi perioade cu averse torenţiale şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină şi descărcări electrice”, au transmis meteorologii.

Potrivit acestora, de joi de la ora 10.00 până sâmbătă la aceeaşi oră, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.

Codul galben va viza întreaga ţară, iar gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării, pe tot parcursul săptămânii.

Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp.12
Pagina a fost generata in 0.1535 secunde