Guvernul a adoptat bugetul pentru 2021. Au fost suplimentate Bugetele Sănătăţii şi Transporturilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Guvernul a adoptat bugetul pentru 2021. Cîţu: Au fost suplimentate Bugetele Sănătăţii şi Transporturilor

Administrație, Economie 19 Februarie 2021 / 22:15 1587 accesări

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri seară, după şedinţa de Guvern, că a fost adoptat bugetul pentru anul 2021, iar documentul va merge pentru aprobare în Parlament. Cîţu a precizat că nu au fost făcute modificări importante faţă de proiectul anunţat anterior.

”În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat Legea bugetului de stat pe anul 2021. Am aprobat legea plafoanelor a unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal bugetar pentru 2021, legea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2021 şi bineînţeles acestea fiind însoţite de strategia fiscal bugetară pe 2021 - 2023 şi raportul privind situaţia macroeconomică pe 2021 şi proiecţia acesteia pe anii 2022 - 2024.

Toate acestea vor fi făcute publice, au fost în transparenţă, dar varianta aprobată va fi făcută publică în momentul în care bugetul va merge în Parlament spre dezbatere şi aprobare”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

Premierul a precizat că nu sunt modificări importante faţă de cifrele anunţate anterior.

”În şedinţa de astăzi nu au fost modificări importante, deficitul rămâne acelaşi şi am să citez din legea plafoanelor, din bugetul general consolidat cheltuielile totale sunt de 397.515 milioane de lei şi cheltuielile de personal 109.511 milioane de lei. La bugetul de stat cheltuielile sunt 223. 702 milioane lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane lei”, a adăugat premierul.

Din fondul de rezervă au fost făcute câteva transferuri pentru finanţareaunor proiecte de investiţii care erau incluse în anumite anexe, a mai precizat premierul.

De asemenea, întrebat dacă la ministere, în special la cel al Sănătăţii, au fost făcute modificări în buget, Florin Cîţu a declarat:

”Văd că este o temă care vine şi nu îmi dau seama cum. Eu nu am văzut aceste nemulţumiri în spaţiul public. Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost mai mare de la început, dar în şedinţa de astăzi au fost relocate câteva sume din fondul de rezervă pentru câteva obiective în Ministerul Sănătăţii. Şi la Ministerul Transporturilor să ştiţi că a fost suplimentat bugetul, darnu foarte mult, cu anumite obiective care au fost finanţate din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului.

Suma totală care a fost modificată în jur de 200 - 300 milioane. Dar nu numai pentru aceste ministere, sunt mai multe proiecte care au fost finanţate din fondul de rezervă, proiecte care sunt importante pentru anumite comunităţi, proiecte care ajută la dezvoltarea anumitor localităţi”.12