HC Dobrogea Sud a pornit cu dreptul în noul campionat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Handbal masculin / Liga Naţională

HC Dobrogea Sud a pornit cu dreptul în noul campionat

Sport 15 Septembrie 2020 / 19:36 775 accesări
Extrema Alexandru Andrei a înscris cele mai multe goluri pentru HCDS (sursa foto: www. hcdobrogeasud.ro)

Extrema Alexandru Andrei a înscris cele mai multe goluri pentru HCDS (sursa foto: www. hcdobrogeasud.ro)

Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa a început cu dreptul sezonul 2020-2021 din Liga Naţională de handbal masculin, învingând marţi, în Sala Polivalentă din Sf. Gheorghe, pe CSM Bacău, cu scorul de 22-19, la pauză 10-10. Partida a fost una echilibrată până spre final, când formaţia constănţeană s-a desprins decisiv.

„La trei zile după ce i-au chinuit pe dinamoviști în semifinalele Cupei României, jucătorii lui Alexandru Acsinte au avut o evoluție solidă și contra noastră. Am condus cu 5-2 după 14 minute, dar a fost 10-10 la pauză, Rotaru, Crnoglavac și Sterhel ținând în joc Bacăul, alături de portarul Saldatsenka. Alexandru Andrei a reușit două goluri consecutive la 15-14 și echipa noastră s-a desprins la 17-14, în minutul 47. Tot Andrei ne-a dus la 21-17 în minutul 56, ultimul gol marcat dintr-un 7 metri scos de revelația partidei, tânărul conducător de joc Gabriel Ilie, titularizat de Djordje Cirkovic în repriza secundă. Și, totul pe fondul paradelor în serie ale „îngerului păzitor” Ionuț Iancu, încă o dată senzațional! Nono a avut 5 intervenții în ultimele 8 minute, dintre care 3 consecutive în inferioritate numerică, la 20-17, când s-a cam scris istoria partidei. Servit de Nistor, Gabi Ilie a parafat victoria cu o aeriană superbă: 22-19 scor final!”, a notat site-ul oficial al clubului constănţean.

„Mă așteptam să fie un meci greu, după finala pierdută cu Dinamo, dar nu chiar așa. E devreme pentru o analiză, dar e clar că avem încă probleme: 3 aruncări de la 7 metri ratate, multe ratări 1 la 1 cu portarul, ideea de joc în atac și concentrarea. Sunt probleme, dar vom rezolva. În repriza a doua am schimbat cu Gabi Ilie în centru, cel mai tânăr inter al nostru. Astăzi a fost cel mai deștept, a făcut ce trebuie pentru echipă. Eu zic că el este omul meciului”, a declarat antrenorul principal Djordje Cirkovic pentru site-ul oficial al echipei constănţene.

Au evoluat pentru HCDS: Iancu, Vasile - Andrei 7 goluri (2x7m), Komogorov 5g, Nistor 3g, Nikolic 2g, Șandru 1g (1 x7m), Blazevic 1g, Chikovani 1g, Susanu 1g, Ilie 1g, Simovic, Onur, Radojevic şi Chiuffa.

HC Dobrogea Sud va mai întâlni în turneul de la Sf. Gheorghe formaţiile Magnum Botoşani (miercuri, 16 septembrie, de la ora 11.15) şi CSM Reşiţa (joi, 17 septembrie, de la ora 14.30). Ambele meciuri vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook a Federației Române de Handbal și pe pagina oficială de Facebook a clubului constănţean.12
Pagina a fost generata in 0.2345 secunde