Iancu şi Ţîru au impresionat la Ajax Amsterdam

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Iancu şi Ţîru au impresionat la Ajax Amsterdam
Sport 27 Martie 2012 / 00:00 405 accesări 0 comentarii

După ce în ultima săptămână s-au aflat într-un schimb de experienţe la Ajax Amsterdam, cei doi internaţionali ai Academiei de Fotbal “Gheorghe Hagi”, Gabriel Iancu (18 ani) şi Bogdan Ţîru (18 ani), au revenit la Constanţa. A fost o săptămână intensă pentru cei doi juniori, în care au putut observa modul de lucru la unul dintre cele mai puternice centre de copii şi juniori din lume, dar şi atitudinea şi mentalitatea care formează viitoarele staruri ale fotbalului mondial.

„Am fost impresionat de ceea ce am trăit în Olanda. Toată lumea este preocupată exclusiv de fotbal. M-a impresionat că cei de acolo sunt perfecţionişti. Pe fiecare îl interesează doar de el, nimeni nu se uită în ograda altuia. După o săptămână ne-au comunicat defectele şi calităţile noastre, precum şi ceea ce putem face pentru a ne dezvolta calităţile“, a declarat fundaşul central Bogdan Ţîru, acesta fiind şi căpitanul naţionalei udner 19 a României. „A fost un schimb de experienţă foarte util. Am constatat că cei de acolo sunt preocupaţi doar de fotbal. Din punct de vedere al calităţilor nu există diferenţe între noi şi ei, însă avem nevoie de mentalitate şi atitudine pentru a putea ajunge la nivelul lor“, consideră mijlocaşul Gabriel Iancu. Aceştia au lăsat o impresie foarte bună antrenorului Gery Vink, cel care se ocupă cu pregătirea formaţiei de tineret a clubului olandez. „A fost o perioadă în care i-am putut observa mai bine pe cei doi jucători ai Academiei Hagi şi ambii mi-au lăsat o impresie foarte bună“, a spus Gery Vink pentru presa olandeză.

Schimbul de experienţă s-a extins şi la nivel organizatoric, cei doi jucători constănţeni fiind însoţiţi de directorul tehnic Lucian Burchel, care a constatat pe viu modul în care îşi desfăşoară activitatea toate grupele de juniori ale lui Ajax. „Ca responsabil tehnic, am putut observa maniera de lucru a olandezilor la diferite grupe de vârstă. Obiectivul nostru principal este să culegem lucrurile bune şi să le implementăm şi la noi. A fost un prim contact, dar vor urma şi alte demersuri între cele două Academii. În primă fază vor veni şi cei de la Ajax la Constanţa pentru a observa ceea ce se lucrează la noi, iar apoi se va decide ce colaborare va exista între cele două academii. Bogdan Ţîru şi Gabriel Iancu s-au descurcat foarte bine. Ne-am dori în continuare astfel de experienţe pentru că mai avem multe de învăţat. O experienţă trăită de un jucător în curtea unui club de talia lui Ajax face înzecit mai mult decât orice le-ai explica jucătorilor despre ceea ce se petrece în curtea lor. Am fost impresionat de liniştea şi organizarea de acolo. Olanda este o ţară foarte bine organizată, în care legile şi regulile stricte sunt respectate“, a afirmat Burchel.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1947 secunde