Incident armat la un cinematograf din SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Incident armat la un cinematograf din SUA

25 Iulie 2015 / 00:00 815 accesări

Aproape săptămânal, SUA se confruntă cu cel puțin un incident armat. Ultimul de acest gen a avut loc joi seară, când un bărbat înarmat a deschis focul într-un cinematograf din oraşul Lafayette, în statul american Louisiana, omorând două persoane şi rănind alte şapte, după care s-a sinucis, au anunţat autorităţile, citate de CNN. Un bărbat în vârstă de 58 de ani, care era proprietarul cinematografului, a tras mai multe focuri de armă, a declarat colonelul Michael Edmonson, de la poliţia statului Louisiana. Atacatorul a acţionat singur şi este mort, a adăugat el. Răniţii au fost transportaţi de urgenţă la spital, unul dintre ei fiind externat, iar altul fiind supus unei intervenţii chirurgicale. Atacul a avut loc în jurul orei 20.30 (vineri, 3.30 ora României), la cinematograful Grand Theatre, în timp ce aproximativ 100 de persoane vizionau comedia ”Trainwreck”. Motivul atacului nu este cunoscut deocamdată, dar atacatorul avea antecedente penale din urmă cu câţiva ani. Echipele de genişti au verificat cinematograful şi parcarea, unde au identificat maşina atacatorului, în care au observat obiecte suspecte.

Pe de altă parte, autorităţile americane au arestat joi, în Oklahoma, doi adolescenți suspectaţi de asasinarea a cinci membri ai familiei lor. Tinerii, în vârstă de 16 ani, respectiv 18 ani, au fost arestaţi în apropierea casei în care au fost găsite cele cinci cadavre. Potrivit sergentului Thomas Cooper din cadrul Departamentului de Poliţie din Broken Arrow, cei cinci oameni, membri ai familiei atacatorilor, au fost înjunghiați mortal, o fetiţă a fost transportată de urgenţă la spital, după ce a fost înjunghiată, iar un alt membru al familiei a fost găsit nevătămat. Astfel de incidente sunt rare în zona respectivă, pentru că este vorba de o comunitate de 100.000 de persoane, a mai precizat sursa citată. 

Preşedintele SUA, Barack Obama, a recunoscut, într-un interviu acordat BBC, că insuccesul în adoptarea unor legi rezonabile privind siguranţa armelor pe teritoriul american este cea mai mare nemulţumire din timpul mandatului său. ”Dacă te uiţi la numărul de americani ucişi de mişcările teroriste începând cu atentatul din 11 septembrie 2001 până în prezent, este vorba de mai puţin de o sută de victime. Dacă te uiţi la numărul de persoane care au murit din cauza violenţei armate, este vorba de zeci de mii”, a spus Obama.12
Pagina a fost generata in 0.1388 secunde