Jurnaliştii ar putea fi scutiți de la plata impozitului pe venit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Raport de adoptare în Camera Deputaţilor Jurnaliştii ar putea fi scutiți de la plata impozitului pe venit
Social 03 Decembrie 2019 / 20:11 327 accesări 3 comentarii

Proiectul de lege prin care jurnaliştii sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit a primit, marţi, în Comisia de Buget a Camerei Deputaţilor, un raport suplimentar favorabil pentru adoptare. Actul normativ defineşte activitatea de jurnalism în Codul Fiscal.Propunerea legislativă introduce în Legea Codului fiscal o nouă categorie profesională care ar putea fi scutită de plata impozitului pe venit: "persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor şi pentru veniturile din drepturile de proprietate intelectuală, ca urmare a desfăşurării activităţii de jurnalism, în condiţii stabilite prin ordin comun al ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale şi al Ministrului Finanţelor Publice"

Propunerea defineşte activitatea de jurnalism astfel: "cercetarea, investigarea, interpretarea şi comunicarea ştirilor şi informaţiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului şi altor mijloace de informare în masă, respectiv controlul funcţionării tehnice a echipamentelor pentru a înregistra şi edita imaginile şi sunetul şi pentru transmiterea pentru emisiunile radio şi televiziune a imaginilor şi sunetelor, precum şi a altor tipuri de semnale de telecomunicaţii terestre, marine sau aeriene, care se desfăşoară în baza unui contract de muncă şi a unui contract de drepturi de autor”.

În expunerea proiectului iniţiat de actualul purtător de cuvânt al PSD, deputatul Valeriu Steriu, se arată că mass-media "reprezintă un fenomen valoros şi eficient în transmiterea informaţiilor, având în acest context, receptivitatea şi influenţe modelatoare (educaţionale) şi mobilizatoare deosebite asupra publicului larg de toate vârstele, de toate profesiile şi de toate convingerile".

Având în vedere că activitatea profesională de jurnalist poate fi în baza unui contract de muncă sau a unui contract de drepturi de autor, iniţiativa legislativă propune "extinderea scutirii jurnaliştilor dar şi a tehnicienilor în radiodifuziune şi televiziune de la plata impozitului pe venit, cumularea veniturilor din contractul de muncă cu contractul de drepturi de autor şi definirea beneficiarilor modificării codului fiscal".

Propunerea sprijinită de 27 de deputaţi şi senatori PSD, ALDE şi PMP a fost adoptată de Senat pe 3 iunie, în calitate de prim for legislativ sesizat. Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

Loading...

3 comentarii

nelu frizeru 22:36:07 / 03 Decembrie 2019
SI

frizerii de ce nu ?

Ct 15:38:41 / 04 Decembrie 2019
idioti la conducerea tarii !

e fenomenal , de ani de zile ne conduc idioti care nu vad decat propriul interes! ba biserica, ba ziaristii ba alesii locali, samd... bai tampitilor, dar la bugetul tarii cine mai participa? ca de acolo va trageti pomenile alea fara numar ! taiati pensiile speciale, toate ! refaceti din temelii legea ajutoarelor sociale, avem peste 1,5 milioane de romani intre 18-40 de ani care nu muncesc , refaceti legea salarizarii, este inadmisibil sa avem discrepante atat de mari intre bugetari si privati, intre salariul minim si salariul unui procuror / judecator , intre o asistenta medicala si un drector de scoala ! Voi politicienii traiti in tara asta, ca nu aveti nici o idee cum traiesc romanii obisnuiti !

Vasile 07:01:26 / 05 Decembrie 2019
Cumpararea ziaristilor en-gros

Iata cum angrosistul din politica incalca democratia! Cum ? Cumparand ziaristii ! Rusine !!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1943 secunde