Kimiko Date, la 46 de ani, revine din nou pe terenul de tenis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Kimiko Date, la 46 de ani, revine din nou pe terenul de tenis

03 Aprilie 2017 / 17:47 448 accesări

Jucătoarea japoneză de tenis Kimiko Date este aproape de a reveni din nou în circuitul profesionist (WTA), la 46 de ani, deși puțin ar fi pariat pe acest lucru anul trecut, când s-a accidentat, relatează AFP.

''Tocmai pentru că toată lumea gândea că voi renunța am avut dorința de a răspunde provocării'', a declarat sportiva, care vine după două operații suferite la genunchi, în urma accidentării sale în 2016, la Australian Open.

''Dacă e o încăpățânare? În orice caz, ador tenisul, provocările și competiția'', a mărturisit nipona.

Cu un corp atletic, japoneza de 1,63 m, care are în palmares opt titluri WTA, reamintește că la începutul carierei sale tenisul era făcut din mingi lobate, din tușe și lovituri liftate, departe de demonstrațiile de forță de azi.

''Jucătoarele asiatice, inclusiv eu, nu sunt în mod normal mari și puternice. Dar sunt convinsă că putem găsi lucruri pentru a putea rivaliza cu tenisul în forță, a mai spus Kimiko Date. Mai am una sau două arme de rezervă, iau mingea repede și schimb ritmul... pentru asta am ajuns aici, la vârsta mea''.

Kimiko Date, care a profitat de acest an departe de circuitul WTA pentru a-și deschide o brutărie la Tokyo, unde aparițiile sale regulate încântă clienții, și-a programat revenirea în competiție pentru luna mai, la un mic turneu la Gifu, în centrul Japoniei.

''Am avut o primă parte a carierei în anii 1990'', a amintit Kimiko Date, care a jucat semifinale la Wimbledon în 1996, înainte de a se retrage din tenis pentru o perioadă de 12 ani.

''Apoi am revenit pentru a doua mea carieră'', cu un titlu câștigat în 2009, la Seul, la 39 de ani, devenind a doua cea mai vârstnică jucătoare care cucerește un titlu WTA, după americanca Billie Jean King.

Acum, ''e ca și cum ar fi o a treia carieră, dar nu va fi ușor, după un an de pauză'', a recunoscut Kimiko Date, care a mărturisit că în fiecare zi resimte dureri și trebuie să fie atentă pentru a nu forța limitele prea tare și pentru a-și păstra controlul emoțiilor.

''Nu pun presiune. Sincer, nu mă gândesc să bat recorduri. Vreau doar să ajuns să practic un tenis competitiv'', a mai spus jucătoarea japoneză, care anul trecut a divorțat de pilotul german de curse Michael Krumm.

Fostul său idol, Martina Navratilova, s-a retras cu o lună înainte de a împlini 50 de ani, dar ea nu se gândește să rămână în tenis până la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

''Nu aproape la sută la sută. Pentru mine, Jocurile Olimpice vor fi acasă, în fața televizorului'', a precizat Kimiko Date.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1939 secunde