Mesaj RO-ALERT în Constanţa pentru respectarea măsurilor sanitare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mesaj RO-ALERT în Constanţa pentru respectarea măsurilor sanitare

Administrație 21 Octombrie 2020 / 08:23 478 accesări

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat ieri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 44 a CJSU Constanța. Aceasta prevede, printre altele, constatarea încadrării localității Eforie în rata de incidență cuprinsă între 1.5/1.000 locuitori și 3/1.000 locuitori și modificarea scenariilor de funcționare în 8 unități de învățământ din județul Constanța.

Astfel, în urma depășirii ratei incidenției cumulate a cazurilor COVID-19, în ultimele 14 zile, de 1.5/1.000 de locuitori, s-a aprobat ca Primăria Orașului Eforie să întreprindă demersuri pentru respectarea pe teritoriul localității a măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, conform hotărârii nr. 41 a CJSU Constanța, Art.4.1 și Art.4.3. Măsurile prevăzute în anexele hotărârii (purtarea măștii în spații aglomerate, restaurante și cafenele cu activitate redusă la 30% din capacitate șamd.) sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând a fi reevaluate.

Tot în ultima ședință a CJSU a fost votat, în unanimitate, ca populația din localitățile unde incidența cazurilor este de peste 1.5/1.000 locuitori să fie avertizate cu privire la acest aspect, de către ISU „Dobrogea” Constanța, în sistem RO-ALERT.

Constănţenii au primit mesaje RO ALERT după creşterea ratei de infectare cu noul coronavirus.
În judeţ, au fost înregistrate 91 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore.

„Atenţie! În municipiul Constanţa, nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS – Cov-2) este ridicat. RESPECTAŢI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viaţa în pericol, a dumneavoastră sau a celor din jur. Purtaţi corect MASCA, acoperind nasul şi gura. Păstraţi DISTANŢA şi evitaţi aflomeraţiile. Menţineţi IGIENA MÂINILOR ŞI DEZINFECTAŢI-VĂ după atingerea obiectelor, evitaţi contactul cu suprafeţele comune. ÎNCURAJAŢI persoanele din apropierea dumneavoastră să respecte regulile. ISU Constanţa“, se arată în mesajul primit de constănţeni.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1905 secunde