Mii de persoane au manifestat la Budapesta pentru libertatea presei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mii de persoane au manifestat la Budapesta pentru libertatea presei

16 Octombrie 2016 / 21:14 358 accesări

Mii de persoane au manifestat duminică la Budapesta pentru libertatea presei și în semn de solidaritate cu principalul cotidian de opoziție din țară care este suspendat de o săptămână, relatează AFP.

Sub sloganul ''Ei ne fură libertatea ! Să plece !'', între 2.000 și 3.000 de persoane, potrivit corespondentului AFP la fața locului, au răspuns apelului lansat de partidul opoziției liberale Együtt (Împreună) și de către organizații neguvernamentale.

Mulți manifestanți aveau în mână un exemplar al ziarului Nepszabadsag, ce a avut o atitudine critică față de premierul Viktor Orban și care nu mai apare din 8 octombrie.

Pe unele pancarte se putea citi ''Stop dictaturii Fidesz !'', partidul conservator aflat la putere în Ungaria, și ''Stop politicilor mafiote !''

''Vrem ca această situație ambiguă să înceteze și ca proprietarul să spună clar ce intenționează să facă'' cu Nepszabadsag, declara Peter Peto, redactor șef adjunct al publicației.

Proprietarul publicației, societatea Mediaworks, deținută de către un om de afaceri austriac, a anunțat suspendarea cu efect imediat a ziarului din motive economice, indicând că intenționează fie o vânzare, fie o relansare.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2739 secunde