Ministerul Justiţiei din Madagascar: Extrădarea lui Radu Mazăre, nelegală!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministerul Justiţiei din Madagascar: Extrădarea lui Radu Mazăre, nelegală!

Justiție 23 Ianuarie 2020 / 14:12 7345 accesări

Autorităţile din Madagascar intenţionează să reia procedura de extrădare în cazul lui Radu Mazăre, dat fiind faptul că așa-numita extrădare în România a fost nelegală, au precizat pentru Telegrafonline surse judiciare.

Judecătorii instanţei supreme din România au cerut autorităţilor din Madagascar să îşi dea acordul pentru ca Radu Mazăre să poată fi cercetat penal într-un dosar de abuz în serviciu.Ministerul de Justiţie din Madagascar a răspuns acestei solicităriarătând că România și Madagascar nu au încheiată nicio convenție bilaterală în materie de extrădare şi de întrajutorare judiciară și precizând că orice cerere de extrădare din Republica Madagascar trebuie să facă obiectul unei audieri publice contradictorii în fața instanței teritoriale competente din respectiva țară și se încheie, după un eventual recurs, doar cu decizia ministrului Justiției din Madagascar.

Totodată, Ministerul Justiției din Madagascar a arătat că nu își poate da acordul pentru ca Radu Mazăre să poată fi cercetat penal în noul dosar de abuz în serviciu, atâttimp cât așa-zisa procedură de extrădare în România a fost nelegală, subliniind că pentru reluarea unei proceduri desfășurate legal, Radu Mazăre trebuie dus în Madagascar.

Joi, la instanţa supremă, se judecă cererea de contestaţie în anulare, înaintată de Radu Mazăre în cazul condamnării sale la nouă ani de închisoare cu executare. Radu Mazăre a fost extrădat, ilegal, conformautorităților din Madagascar, în luna mai, pentru a-şi ispăşi această pedeapsă de nouă ani primită în dosarul „retrocedărilor ilegale“.12
Pagina a fost generata in 0.2091 secunde