Ministrul Educaţiei susţine propunerea ca studenţii să primească 12 călătorii gratuite cu trenul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Educaţiei susţine propunerea ca studenţii să primească 12 călătorii gratuite cu trenul

Social, Educație 27 Februarie 2021 / 19:43 875 accesări
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, foto: gov.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, foto: gov.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine propunerea ca studenţii să primească gratuitate pentru 12 călătorii dus-întors cu trenul între localitatea de domiciliu şi cea unde studiază.

El a precizat şi că sumele necesare ar fi prevăzute în bugetul Ministerului Transporturilor.

"Da, sunt convins că această propunere ar putea să treacă. Ea prevede un număr de 12 călătorii dus-întors între localitatea de domiciliu şi universitate, călătorii care să se facă, bineînţeles, pe durata anului universitar, la care să se adauge reducerea standard de 50% pentru întreg anul calendaristic fără limită de călătorii", a afirmat Cîmpeanu la Parlament, întrebat cum comentează o propunere în acest sens a unui coleg din PNL, potrivit Digi24.


Studenţii vor beneficia doar de o reducere de 50% pentru transport

Premierul Florin Cîţu a declarat că studenţii vor avea doar 50% reducere la transportul cu trenul, dând exemple din alte ţări europene, care nu acordă gratuitate.

Studenţii în vârstă de până la 26 de ani beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, cu metroul, precum şi pentru transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi transport intern naval. Articolul de legecare acorda gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a va fi abrogat.12
Pagina a fost generata in 0.1843 secunde