Ministrul Muncii: Orice angajat din România va putea lucra până la 70 de ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Muncii: Orice angajat din România va putea lucra până la 70 de ani

Social 06 Martie 2021 / 10:19 1370 accesări
Foto: Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale

Foto: Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale

Orice angajat din România va putea să lucreze, fie în sistemul privat fie în sistemul public, până la vârsta de 70 de ani dacă doreşte, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, ministrul Muncii, Raluca Turcan, transmite Agerpres.

Potrivit acesteia, vârsta de pensionare nu va fi modificată, însă, în baza unui proiect de act normativ, salariaţii vor avea oportunitatea de a continua să lucreze după împlinirea vârstei de pensionare, în baza unei cereri depuse la angajator.

Ministrul Muncii a făcut precizarea că persoanele care vor lucra în sistemul public nu vor putea cumula pensia cu salariul.

„Proiectul în sine de cumul pensie-salariu la stat are trei principii de bază. Cel mai important principiu este că un angajat în sistemul public sau un angajat în general va avea o oportunitate creată prin această lege de a opta, dacă vrea, să muncească până la 70 de ani. Vârsta de pensionare rămâne aceeaşi, însă creăm această oportunitate de a lucra, printr-o simplă hârtie înregistrată, ca o opţiune exprimată în scris, până la 70 de ani.

Dacă îţi place şi vrei să munceşti, să poţi să o faci, iar statul să nu intervină, să nu te blocheze", a afirmat Raluca Turcan.12
Pagina a fost generata in 0.1521 secunde