O moarte suspectă! Un jurnalist rus de investigaţie a căzut de la etajul 5

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O moarte suspectă! Un jurnalist rus de investigaţie a căzut de la etajul 5
Externe 16 Aprilie 2018 / 17:05 226 accesări 0 comentarii
Maxim Borodin

Maxim Borodin

Jurnalistul rus Maxim Borodin (32 ani), cel care a scris primul despre compania militară privată Vagner, a murit într-un spital din Ekaterinburg, fără a-şi reveni din comă. Maxim Borodin a căzut de la geamul apartamentului său aflat la etajul cinci al unui bloc din Ekaterinburg. Colegii jurnalistului nu cred în versiunea suicidului sau a unui incident nefericit. Aceştia spun că nu pot afla nimic de la organele de drept şi nu au acces în apartamentul unde s-a produs tragedia.

Maxim Borodin a scris despre moartea a câtorva zeci de militari ruşi în Siria la 7 februarie 2018, în urma unei lovituri a coaliţiei occidentale. Așa cum s-a demonstrat mai târziu, aceşti militari erau mercenari angajaţi de o companie privată numită Vagner.

Pe 9 februarie, canalul de televiziune american CBS, citând surse din Pentagon, a anuntat că în data de 7 februarie, în urma atacului aerian al coaliției internaționale de sub comanda SUA, au fost ucisi mercenari ruși care au încercat să captureze o rafinarie din apropierea satului Hisham. Ca urmare, atacatorii au fost nimiciţi. Potrivit diverselor surse, au murit câteva zeci până la câteva sute de persoane, inclusiv cetățeni ruși, probabil luptători ai Vagner. Initial, autoritățile ruse au negat ştirea, iar mai târziu au recunoscut că zeci de cetățeni ruși au suferit ca urmare a confruntărilor. Totuşi, MAE rus a notat că nu era vorba despre militari ruşi, ci de "voluntari" din Rusia.

Taguri articol
Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1997 secunde