O stradă din Constanța ar putea purta numele lui Gheorghe Dumitrașcu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O stradă din Constanța ar putea purta numele lui Gheorghe Dumitrașcu
Administrație 18 Ianuarie 2017 / 16:11 2585 accesări 9 comentarii
Primarul Decebal Făgădău: „În prima ședință voi propune consilierilor locali ca o stradă din municipiu să poarte numele profesorului Gheorghe Dumitrașcu”

Primarul Decebal Făgădău: „În prima ședință voi propune consilierilor locali ca o stradă din municipiu să poarte numele profesorului Gheorghe Dumitrașcu”

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat, miecuri, 18 ianuarie, printr-un comunicat de presă, că la prima ședință a Consiliului Local va propune ca o stradă din municipiu să poarte numele profesorului, istoricului și politicianului Gheorghe Dumitrașcu, plecat dintre noi în seara de marți, 17 ianuarie. „Am primit cu profundă durere vestea mutării la cele veșnice a profesorului Gheorghe Dumitrașcu.

România pierde un mare istoric, mediul universitar pierde un profesor de înaltă calitate morală și pregătire didactică, scena politică pierde pe unul dintre puținii oameni politici care s-au ridicat peste nivelul vremurilor postdecembriste, constănțenii pierd un om bun, de mare caracter, model de verticalitate pentru toate generațiile, un om pe care prezentul nu l-a meritat, foștii elevi, printre care mă număr și eu, își pierd dirigintele, mentorul, pedagogul care făcea din fiecare lecție de istorie un eveniment viu.

Îi suntem recunoscători pentru fiecare rând scris lăsat posterității, pentru fiecare oră de istorie predată, pentru fiecare lucrare îndrumată, pentru modelul de om politic curat și moral, pentru toată moștenirea scrisă, vorbită și spirituală. Îi mulțumim pentru cartea de istorie pe care însuși a scris-o prin propria-i viață. În prima ședință voi propune consilierilor locali ca o stradă din municipiu să poarte numele profesorului Gheorghe Dumitrașcu. Laviniei, lui Decebal (cei doi copii ai profesorului Dumitrașcu - n. r.) și întregii familii le transmit cele mai profunde condoleanțe! Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în Împărăția Sa!”, a transmis Făgădău, printr-un comunicat de presă.

9 comentarii

Panseluta 16:25:01 / 18 Ianuarie 2017
Nea Fagadau....

din respect pentru memoria celui decedat alege o strada deszapezita in totalitate pana la asfalt, asa cum ceri in somatiile alea de le trimiti oamenilor .... asta daca gasesti vreuna

A. 16:35:46 / 18 Ianuarie 2017
Esențial

Dacă vor să-l onoreze cu adevărat, autoritățile să demareze un program de finanțare prin care, în următorii ani, să-i fie editată opera (constând în studii și articole disparate, discursuri parlamentare, aforisme, lucrări în manuscris) în volume tematice care să fie distribuite școlilor dobrogene. Asta rămâne după Dumitrașcu.

A. 16:38:01 / 18 Ianuarie 2017
A lăsat ceva după el

http://surse.citatepedia.ro/din.php?a=Gheorghe+Dumitra%BAcu&d=Paradoxuri+lirice

gicanita49@yahoo.com 17:00:21 / 18 Ianuarie 2017
Pentru A. RECUNOASTEREA MERITELOR DOVEDITE CU PRISOSINTA.

Dar de ce nu propuneti, asa cum i se cuvine pe deplin, ACORDAREA TITLULUI DE CETATEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI CONSTANTA???

Cristi 06:06:08 / 19 Ianuarie 2017
Pol

Parcă era unul la circulație gabor Dumitrescu.,....a murit ?

N.R. 07:43:38 / 19 Ianuarie 2017
Mai 1990

In luna mai 1990,sapand in gradina,auzeam la Radio Constanta pe dl profesor care,orator exceptional,cu o voce inconfundabila,indemna ascultatorii sa voteze ca presedinte pe Iliescu. Mie,ca si celorlalti 85% dintre votanti,nu-mi mai trebuiau cuvintele si explicatiile profesorului devenit propagandist FSN pentru ca eram un incult politic asa cum si azi sunt alti peste 50% si l-am votat chiar stand la coada sa obtin buletinul de vot. Dupa nici un an,dupa cateva mineriade,dupa dispute cu "sula-n coasta" mi-am dat seama ce greseala,nereparabila nici pana azi,am facut noi atunci dand legitimitate ca sa-si bata joc de popor unui Iliescu si camarilei sale. Sunt suparat pe mine ca am gandit atunci dar ma intreb de ce profesorul a devenit propagandistul raului? Era greu de crezut,ca istoric eminent cu acces la multe documente din arhive secrete,sa nu fi stiut cine era inculpatul de azi in mineriade criminale,fost student la rusi,fost secretar UTM-UTC pe tara,fost membru in fruntea Biroului Politic PCR,fost secretar cu propaganda sau prin secretar PCR judetean,ajuns in cele din urma "exilat" conform spuselor sale director de editura! Peste cativa ani,cam 2-3, l-am vazut pe profesor pe peronul garii Constanta urcand in trenul de Bucuresti,probabil mergand la postul de parlamentar pe care l-a obtinut ca prim propagandist FSN si ma gandeam ca in timp ce multi dintre colegii sai parlamentari se lafaiau in masini scumpe,patroni de foste fabrici,lanturi de magazine,CAP-uri,silozuri,fasii lungi de plaja,paduri etc dumnealui se comporta ca un om normal,asa cum fusese toata viata. Nu l-am cunoscut personal dar multi din cei care au avut aceasta onoare mi-au vorbit,chiar in anii 90,ca este un om cu O mare si-i cred. Pentru acest lucru il respect,are loc asigurat intre istoricii dobrogeni si profesorii de elita dar nu sunt de acord(oare parerea noastra mai conteaza?) cu atribuirea numelui unei strazi. Mai bine sa se atribuie strazii fals numita Poporului din cartierul cunoscut de toata lumea Coiciu numele adevarat si meritat:Mihail Coiciu. Ma alatur condoleantelor adresate de cei care l-au cunoscut cu un DUMNEZEU SA-L IERTE. Cred ca are de ce!

A. 10:02:09 / 19 Ianuarie 2017
Pentru N.R.

Din păcate, aruncați mortul pe Academiei. Dumitrașcu a făcut propagandă socialistă și iliesciană DIN CONVINGERE, nu din oportunism, după cum tot datorită convingerilor sale idealiste deja depășite de realitate a fost dat afară din PSD în anul 2000. Nu din cauza lui au votat 90% cu FSN. Toată lumea știa că ăia erau cripto-comuniști, vuiau toate ziarele de trecutul lui Iliescu, i-ați votat pentru că așa ați simțit dvs. Dacă ați greșit, e greșeala dvs., pe care ar fi bărbătește să nu o aruncați în cârca altora. Oricum, e bine că în 2016 nu se mai repetă aceleași greșeli și că nu mai e Dumitrașcu să facă propagandă prosocialistă.

Adrian 20:36:52 / 01 Martie 2017
Pentru A.

Măi, omule, ori ești senil, ori superincult? Eu, sincer, cred că ești dus...cu pluta. Și necreștin! Tu ai citit ceva scris de Dumitrașcu sau i-ai ascultat discursurile naționaliste și istorice? Nu. Vezi că sunt niște chestii cu file care se numesc, dacă nu știai, cărți! Îți pui ochelarii și poate te apuci de citit!

Adrian 20:38:43 / 01 Martie 2017
Pentru A.

N-ar fi rău! Poate ai face din nou clasa I și ai învăța să citești! Volume tematice despre naționalism, patriotism și dragostea pentru Dobrogea! Dar tu ești departe! Pluta, nene!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3305 secunde