OMS: Varianta Omicron ar putea fi faza de final a pandemiei în Europa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

OMS: Varianta Omicron ar putea fi faza de final a pandemiei în Europa

Sănătate 24 Ianuarie 2022 / 09:12 1391 accesări

Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa, a declarat într-un interviu pentru AFP că varianta Omicron a coronavirusului ar putea infecta 60% din populația Europei până în luna martie.

Acest lucru ar însemna, prin imunitatea câștigată și de cei nevaccinați, probabil finalul pandemiei, sau intrarea coronavirusului într-o fază endemică.

Expertul crede că odată ce valul Omicron se va calma, vor exista câteva săptămâni de imunitate generală, fie datorită vaccinului, fie trecerii prin boală.

Varianta Omicron a coronavirusului, mai contagioasă decât Delta, este în prezent dominantă la nivel european, dar nu a înlocuit-o complet pe aceasta din urmă, care continuă să se răspândească în paralel cu Omicron.

Directorul general al OMS,Tedros Adhanom Ghebreyesus,a declarat căpandemie este departe de a se fi terminat și că este posibil să apară noi variante.

„Probabil că, în medie, Omicron este mai puţin gravă, dar povestea că este o boală uşoară e înşelătoare, dăunează răspunsului global împotriva pandemieişi costă tot mai multe vieţi”, a mai spusDirectorul general al OMS.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1433 secunde