Orașul Trier în stare de șoc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Orașul Trier în stare de șoc

Externe 02 Decembrie 2020 / 08:44 1049 accesări
@Oliver Dietze/dpa/picture alliance

@Oliver Dietze/dpa/picture alliance

"Acest incident a șocat întreaga Germanie", a declarat Roger Lewentz, premierul landului Renania-Palatinat, regiunea în care se află orașul Trier.Făptașul, un cetățean german în vârstă de 51 de ani, a mers marți cu mașina în zig zag prin zona pietonală din Trier, cu scopul clar de a vătăma cât mai multe persoane.

Cel puțin cinci persoane - printre care un bebeluș - au fost ucise de un bărbat german de 51 de ani care a pătruns cu mașina într-o zonă pietonală din centrul orașului Trier

Primarul general al orașului, Wolfram Leibe, a vorbit despre "cea mai neagră zi" pentru Trier de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Orașul va avea nevoie de mult timp pentru a se confrunta cu această traumă."Vreau să știude ce face cineva așa ceva. Dar nu știu dacă voi primi un răspuns", a spusLeibe.

Amocul din apropiere de Porta Nigra, cel mai renumit monument istoric al orașului, a avut urmări devastatoare: cel puțin cinci persoane au murit, printre care un bebeluș de doar nouă săptămâni și jumătate. 14 persoane au fost rănite, opt dintre ele sunt în stare gravă.

Făptașul a opus rezistență când a fost arestat de poliție. Astăzi urmează să se prezinte în instanță, acuzat de omor cu premeditare, în care o mașină a fost utilizată drept armă. Potrivit procurorilor, nu există indicii în privința unei motivații religioase, politice sau teroriste a acestei crime. Cetățeanul german din districtul administrativ Trier-Saarburg nu ajunsese încă în atenția poliției înainte de amocul de marți.

Procurorul Peter Fritzen a declarat însă căar putea fi vorba de o boală psihiatrică. În plus, poliția a constatat că bărbatul avea o alcoolemie de 1,4 promile, nu avea o adresă fixă și nici rude apropiate. Mașina îi aparținea unei cunoștințe care nu are nicio legătură cu fapta de ieri.

"Veștile de la Trier mă intristează profund", a declarat cancelara Angela Merkel. Șefa executivului german le-a transmis mesaje de condoleanțe familiilor "celor care au fost smulși din această viață atât de devreme și de violent" și le dorește multă putere și sănătate răniților.

Sursa : dw.com/ro

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1991 secunde