Pâinea care scade colesterolul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pâinea care scade colesterolul

Sănătate 04 Iunie 2010 / 00:00 836 accesări

Pe piaţa din România a apărut pâinea de secară cu efect dovedit în scăderea colesterolului, pâine produsă din făină integrală de secară cu esteri de stanoli din plante. Consumul a două grame de esteri de stanoli din plante pe zi are un efect de reducere a colesterolului seric total cu până la 10% şi a colesterolului LDL cu 15 procente, după cum demonstrează studiile clinice. Inventatorul produsului, dr. Ingmar Wester, a explicat că milioane de oameni din peste 30 de ţări consumă deja produsul cu esteri de stanoli din plante, ei fiind recomandaţi de numeroase organisme internaţionale şi naţionale din domeniul nutriţiei, fiind consideraţi ingrediente eficiente şi sigure pentru sănătate. „Aceştia sunt molecule asemănătoare colesterolului şi se găsesc în concentraţie mare în uleiurile vegetale şi în cereale. Ei acţionează prin reducerea absorbţiei colesterolului din tractul digestiv, atât a colesterolului din dietă, cât şi a celui biliar”, a declarat dr. Wester.



Ştiri recomandate

12