Percheziții ample în România și Franța, într-o cauză vizând traficul de minori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Percheziții ample în România și Franța, într-o cauză vizând traficul de minori
Eveniment 19 Iunie 2017 / 10:24 3304 accesări 1 comentariu

Procurorii DIICOT – ST Iași și ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iași efectuează în acest moment, simultan, 25 de percheziții domiciliare pe raza municipiilor Iași, Roman și a județului Prahova într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

În paralel, polițiști din cadrul Direcției de Poliție Judiciară din Paris desfășoară o acțiune de mare amploare pentru depistarea unor persoane care fac parte din același grup infracțional.

Sunt vizate în jur de 120 de persoane de pe teritoriul României și al Franței din care peste 70 de minori, cu vârste între 10 – 13 ani, implicați în această activitate, vor fi audiați în cursul cercetărilor cu privire la activitatea desfășurată.

Probatoriile au evidenţiat faptul că pe raza municipiilor Iaşi și Roman s-a constituit o grupare infracţională specializată în comiterea infracțiunii de trafic de minori. Membrii grupării și-au exploatat proprii copii minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, determinându-i să comită furturi din buzunare, din genţi sau din incinta unor societăţi comerciale, bunurile fiind însuşite de membrii grupării. Minorilor li s-a impus să fure constant, susținând în acest mod stilul de viață parazitar al părinților. Membrii grupării infracţionale și-au exploatat proprii copii minori atât pe raza municipiului Iaşi cât și în Paris. Aceștia au fost determinați și îndrumați să comită furturi din buzunare în mijloacele de transport în comun, staţiile R.A.T.P. şi incinta marilor complexe comerciale. Bunurile sustrase constând în portofele, aparate telefonice, sume de bani sau alte bunuri de valoare erau predate părinților care le valorificau. Părinții organizau în detaliu activitatea infracțională a copiilor, stabilind programul de lucru, modul de acțiune, locurile unde se ascundeau bunurile furate pentru a fi ulterior recuperate. De asemenea, minorilor li se impuneau sume zilnice pe care trebuiau să le aducă acasă în funcție de zona unde erau trimiși să fure. După ce erau instruiți pe raza municipiului Iași, minorii erau transportaţi în Paris, în mai multe tabere locuite de rromi, de unde ulterior erau îndrumați de proprii părinți în activitatea infracțională.

Pentru documentarea activităților infracționale s-au solicitat informații autorităților franceze în anul 2016, iar ulterior a fost constituită o echipă comună de ancheta ce a acționat pentru probarea activităților infracționale. Acțiunea este realizată cu sprijinul IPJ Iași, BCCO Bacău,BCCO Ploiești, ITPF Iași și Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, forțele cumulate în această acțiune fiind de 140 de polițiști și 170 de jandarmi.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Activităţile procedurale şi investigative desfăşurate în cauză au beneficiat de sprijin logistic şi finanţare din partea EUROJUST.

1 comentariu

DAC 12:35:14 / 19 Iunie 2017
Creștini suntem ?!

Duminica când trebuie să ne întâlnim cu HRISTOS, unii : dorm, fac mâncare, sapă în grădină, vând / cumpără, lenevesc, trândăvesc, merg la plajă, la mare, la soare, in supermarketuri și alții organizează : adunări, alegerea conducerii partidului, asociației de proprietari, onguri-lor......., spală rufele, fac sex, fumează, beau în cârciumi, desfranează, profesorul / profesoara meditează elevi, orice fac unii / alții oameni, dar la Sfânta Liturghie, unde trebuie și este necesar, să ne întâlnim cu HRISTOS, nu vin, păi ce fel de creștini suntem, botezați / încreștinați, când altceva facem, dar îl ocolim, fugim de HRISTOS, adică mai importante sunt treburile lumești, decât întâlnirea cu CEL, care ne-a creat, adică cu HRISTOS ?! De ce fac oamenii toate faptele acestea, pentru că ei cred, că, : copii sunt prea mici și nu înțeleg sfânta slujbă la biserică, ei, copiii înțeleg, dar cei mari nu intzeleg, fiind împovărați de la atâtea păcate, li este rușine, ca să dea ochii cu HRISTOS și atunci pun diferite motive; copiii mai târziu își preocupă viața cu unele cu altele, ca și părinții lor, pentru că, copiii ce văd la părintii lor, aceea fac și ei, copiii lor ?! Copiii pe timp ce trece, încep să facă păcate : mint, nu mănâncă de post, băieții încep să umble după fete și fetele umblă după băieți, încep viața sexuală devreme, merg la diferite evenimente școlare, și în felul acesta copii ajung mari, fără o bază creștină ortodoxă sănătoasă, când întâlnesc diferite situații în care sunt puși să aleagă, între credința în care au fost botezați și alte rătăciri, nu sunt pregătiți și ajung să rătăcească de la dreapta credință din cauza părinților inconștienți, care părinți inconștienți vor avea de dat un răspuns greu în fața lui Dumnezeu Domnul Savaot, pentru ce nu au făcut și au trecut cu vederea atât de ușor, cu multă nepăsare și iresponsabilitate ?! PĂRINȚI INCONȘTIENȚI, ATENȚIE LA NEATENȚIE ȘI TREZIȚI-VĂ DIN SOMNUL CEL DE MOARTE, CĂ ACEST SOMN ARE SĂ NASCĂ MONȘTRI ȘI PENTRU CARE VEȚI DA, ÎN FAȚA LUI DUMNEZEU, VEȚI DA, UN RĂSPUNS GREU LA JUDECATĂ, PENTRU CE TREBUIA SĂ FACEȚI ȘI NU AȚI FĂCUT !!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2597 secunde