Percheziții DIICOT la Constanța într-un dosar de evaziune!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Percheziții DIICOT la Constanța într-un dosar de evaziune!

Eveniment 30 Martie 2016 / 15:16 544 accesări

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanța au coordonat miercuri dimineață 46 de percheziții la domiciliile unor suspecți și la sediile unor societăți comerciale din Constanța, București, Bacău, Cluj și Oradea. Acțiunile au vizat destructurarea unui grup infracțional specializat în evaziune fiscală. La descinderi au luat parte și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și Porturi Maritime.

Potrivit anchetatorilor, "membrii rețelei au înregistrat în contabilitatea societății autorizate ca antrepozit fiscal operațiuni comerciale fictive, prin folosirea unor facturi sau documente justificative emise în acest sens de firme de tip fantomă (nu funcționau la sediul social, nu aveau angajați și ai căror asociați și administratori erau persoane controlate de liderul grupului infracțional organizat), cu scopul de a evita plata TVA către bugetul consolidat al statului", după cum se arată într-un comunicat de presă remis miercuri de DIICOT.

Prejudiciul evaluat până la ora actuală în acest dosar se ridică la suma totală de 3.000.000 de euro. Suportul informativ în această speță a fost asigurat de Direcția de Informații și Protecție Internă.

Amintim că, la începutul lunii martie, DIICOT Constanța a efectuat 39 de percheziții pentru a scoate din afaceri o altă grupare evazionistă. Potrivit anchetatorilor, "în perioada 2014 - 2016, doi cetățeni sirieni, cu sprijinul a doi marocani şi a nouă români, ar fi inițiat un mecanism de fraudare a bugetului de stat în domeniul mărfurilor importate din China, în sistem containerizat, prin Portul Constanța Sud - Agigea", conform DIICOT. Mai exact, procurorii spun că importurile au fost făcute în numele mai multor firme din București și din județul Ilfov, suspecții prezentând autorității vamale acte comerciale falsificate. Scopul era diminuarea valorii reale a bunurilor aduse în țară, pentru micșorarea taxei pe valoare adăugată datorate statului. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat se ridică la aproximativ 1.000.000 de euro.

Taguri articol


12