Premierul Florin Cîțu, legat de majorarea pensiilor: Vom vedea anul viitor cu cât vor creşte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premierul Florin Cîțu, legat de majorarea pensiilor: Vom vedea anul viitor cu cât vor creşte

Social 19 Februarie 2021 / 08:30 853 accesări

Premierul Florin Cîțu, însoțit de viceprim-ministrul Dan Barna și ministrul justiției, Stelian Ion, a susținut ieri un briefing de presă, privind unele măsuri aprobate în ședința de guvern din 18 februarie.

Fiind întrebat despre majorarea pensiilor cu 50% şi indexarea acestora cu rata inflaţiei, Florin Cîţu, a garantat că acestea vor crește.

"În primul rând, trebuie să fim foarte clari. Nu eu aduc discuţia cu pensiile în spaţiul public, dumneavoastră mă întrebaţi mereu de pensii. În al doilea rând, pensiile vor creşte cu rata medie anuală a inflaţiei, deci, aici este o garanţie, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.
Deci este o garanţie că vor creşte cu rata inflaţiei şi cu cel mult 50% din creşterea reală a câştigului", a declarat premierul Florin Cîţu.

"Este o garanţie că vor creşte. Dumneavoastră întrebaţi cu cât vor creşte.
Vom vedea anul viitor. Dacă economia României are o performanţă foarte bună anul acesta - şi cu toţii trebuie să dorim acest lucru şi să muncim să facem acest lucru - atunci, pensia va creşte mai mult. Depinde de noi toţi cu cât vor creşte pensiile", a adăugat premierul.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1719 secunde