Primele probe ale bacalaureatului ar putea fi anulate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Primele probe ale bacalaureatului ar putea fi anulate
Educație 13 Februarie 2018 / 08:34 1961 accesări 1 comentariu

Primele probe ale bacalureatului, respectiv competențele la limba română, ar putea fi anulate, dacă se va cere în instanță acest lucru.

Preşedintele Federaţiei Sindicale Spiru Haret, Marius Nistor, atrage atenţia asupra faptului că, pentru a putea susţine examenul de bacalaureat, trebuie să fii absolvent al învăţământului liceal, iar în luna februarie nu poţi avea acest statut.

Reacţia liderului sindical vine în urma declaraţiei deputatului Marilen Pirtea, preşedintele Comisiei pentru educaţie a PNL, potrivit căruia Bacalaureatul 2018 încalcă legislaţia, probele de competenţe sunt în afara legii, iar instanţa poate anula cu uşurinţă examenul.

Potrivit lui Nistor, în Legea Educaţiei Naţionale sunt două articole care "se bat cap în cap".

"Ca să poţi susţine un examen de bacalaureat, trebuie să fii absolvent al învăţământului liceal. În luna februarie nu poţi avea statutul respectiv. Sunt două articole din Legea Educaţiei Naţionale, care, aparent, se bat cap în cap. Un articol care permite ca acea componentă a examenului de bacalaureat, care face referire la competenţele digitale şi lingvistice, să fie susţinută în semestrul al doilea, dar nu precizează dacă este vorba de începutul semestrului sau sfârşitul semestrului, iar un alt articol, care spune foarte clar, că trebuie să fii absolvent al învăţământului liceal pentru a putea intra în examenul de bacalaureat", a declarat luni, pentru AGERPRES, Marius Nistor.

Loading...
loading...

1 comentariu

elev 09:11:19 / 13 Februarie 2018
unite bac-ul, nu e bac-ul

Alba - neagra cu elevii! Uite bac-ul, nu-i bac-ull! Baaaai, ametitilor, v-ati trezit in fruntea unui minister si faceti harcea-parcea cu toti tinerii care abia asteapta sa scape de acest dibil "pe sistem" de invatamant neaos romanesc! Vreti sa inventati voi roata, apa calda si mersul pe jos. Uuuuuuuuuuuuuuuu! Numai la salarii si cum sa va faceti voi buzunarul gros va ganditi.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2567 secunde