Radu Mazăre, achitat într-un dosar în care fusese condamnat pentru abuz în serviciu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Radu Mazăre, achitat într-un dosar în care fusese condamnat pentru abuz în serviciu

Justiție 18 Ianuarie 2021 / 20:18 2575 accesări
Foto: arhivă

Foto: arhivă

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa l-au achitat, luni, printr-o sentinţă definitivă, pe fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, într-un dosar în care fusese condamnat la 6 ani şi 6 luni de detenţie, în primă instanţă, pentru abuz în serviciu.

Achitată, în acelaşi dosar, a fost şi reprezentanta mai multor societăţi comerciale, Sorina Gina Hortolomei Moscu, ce fusese condamnată în primă instanţă la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare.

"În baza (...), respinge apelurile formulate de DNA, Serviciul Teritorial Constanţa şi partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanţa ca nefondate. În baza (...), admite apelurile formulate de inculpaţi, desfiinţează hotărârea atacată şi, rejudecând: (...), achită pe inculpaţii: - Mazăre Radu Stefan, pentru infracţiunile de 'abuz în serviciu' (...); - Hortolomei Moscu Sorina Gina şi SC Mehmetoglu SRL, pentru infracţiunile de 'spălare a banilor' (...); - SC Bulevard SA, pentru infracţiunile de 'spălare a banilor' (...); - SC Millenium Global Developement SA, pentru infracţiunea de 'spălare a banilor' (...). Ia act că măsura preventivă a suspendării procedurii de lichidare s-a revocat prin încheierea din 19.11.2019 faţă de inculpata SC Bulevard SA.
Respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanţa ca nefondată. În baza (...), ridică măsura sechestrului asigurător aplicat (...) asupra bunurilor inculpaţilor.
Înlătură dispoziţiile referitoare la condamnarea inculpaţilor, cele privind pedepsele complementare şi accesorii, obligarea la plata cheltuielilor judiciare către stat. (...) Definitivă.
Pronunţată în şedinţă publică, azi, 18.01.2021", este decizia Curtea de Apel Constanţa.

În luna mai 2018, Radu Mazăre fusese condamnat în acest dosar de Tribunalul Constanţa la trei ani şi jumătate de închisoare pentru vinderea la un preţ subevaluat a unuia dintre terenuri, la patru ani şi jumătate de închisoare pentru că a vândut tot la preţ subevaluat un alt teren şi la doi ani şi jumătate de închisoare deoarece nu a suspendat din funcţie mai mulţi angajaţi ai primăriei care fuseseră trimişi în judecată.
Astfel, instanţa a decis contopirea pedepselor rezultând că Radu Mazăre trebuia să ispăşească o pedeapsă de şase ani şi jumătate de închisoare.12
Pagina a fost generata in 0.2262 secunde