„Răpire din serai” în... scop caritabil

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Teatrul „Oleg Danovski” are nevoie de reabilitare

„Răpire din serai” în... scop caritabil

Cultură 08 Mai 2016 / 23:13 1556 accesări

Faptul că imobilul în care funcționează Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” are nevoie urgentă de reabilitare nu mai constituie nicio surpriză. De aceea, Asociația „Pangeea”, cu spriijinul Spitalului privat „Isis“, a lansat, duminică, o campanie caritabilă pentru strângerea de fonduri necesare reabilitării teatrului tomitan. Astfel, constănțenii care au venit, duminică seară, să urmărească spectacolul mozartian „Răpirea din serai”, sub conducerea muzicală a lui Adrian Stanche, au putut să facă donații în urna special amenajată în foaierul teatrului tomitan. În total, spre sfârșitul reprezentației, suma strânsă din donații era de aproximativ 7.000 de lei.

Spectacolul, prezentat duminică pe scena tomitană, a transpus publicul într-o atmosferă orientală, în seraiul lui Selim Pașa (Bogdan Ocheșel), unde Konstanze (Mihaela Stanciu din București) și camerista sa, Blonda (Smaranda Drăghici), sunt ținute prizoniere și păzite de caraghiosul Osmin (Constantin Acsinte), care ori de câte ori se înfurie invocă... iataganele și ibricele. Încercările tânărului nobil spaniol Belmonte (Doru Iftene) de a o salva pe Konstanze, cu ajutorul valetului său Pedrillo (Mihai Irimia din Brașov), prizonier și el în serai, au ținut spectatorii în suspans până la căderea cortinei.

Opera „Răpirea din serai”, concepută sub forma unui „singspiel”, părțile muzicale alternând cu cele de proză, a fost prezentată publicului tomitan în limba română.

Citește și:

Seri de mai cu „Romeo și Julieta“ și „Răpirea din serai“12
Pagina a fost generata in 0.159 secunde