Reducerea TVA la pâine, efecte pozitive

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Reducerea TVA la pâine, efecte pozitive

Social 23 Septembrie 2013 / 00:00 444 accesări

Impactul negativ determinat de reducerea taxei pe valoarea adăugată (TVA) la produsele de panificaţie, de la 24 la 9%, asupra bugetului de stat va fi mult mai mic decât cel estimat iniţial, a declarat, ieri, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu. Potrivit acestuia, măsura adoptată de la 1 septembrie va avea ca efect diminuarea evaziunii fiscale în domeniul producţiei şi comerţului cu pâine. „Sunt optimist că influenţa asupra bugetului pe care noi am stabilit-o iniţial, impactul negativ va fi mult mai mic, respectiv se va scoate foarte mult din evaziunea fiscală la suprafaţă. Va fi o colectare mult mai bună decât înainte de reducerea TVA, ca urmare a scoaterii evaziunii la suprafaţă”, a afirmat Chiţoiu, care este convins că reducerea TVA a produs efecte pozitive atât asupra producătorilor, cât şi consumatorilor. El susţine că Ministerul Finanţelor Publice va avea date exacte despre nivelul încasărilor din TVA abia pe 25 octombrie, dată-limită până la care agenţii economici au obligaţia de a transmite informaţiile fiscale aferente lunii septembrie.



12