S-a deschis Salonul de Iarnă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

S-a deschis Salonul de Iarnă

Cultură 06 Ianuarie 2016 / 17:27 1309 accesări

Muzeul de Artă a inaugurat anul expozițional cu Salonul de Iarnă, o frumoasă și amplă expoziție, sinteză a anului care tocmai s-a încheiat. Deschisă în cele patru săli de la parterul instituției de cultură, expoziția reunește lucrări de pictură, grafică și obiecte, realizate de creatorii tomitani reuniți în cadrul Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici din România. „Este o expoziție foarte frumoasă, armonioasă, cu lucrări de bună calitate”, a apreciat directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu.

Salonul de Iarnă aduce pe simeze peisaje din toate anotimpurile, multe dintre ele create în tabăra de creație de la Ostrov, în stilul inconfundabil al celor care le semnează, dar și lucrări cu tendințe abstractizante, cum sunt cele realizate de Laura Nistorescu-Seniuc, Ignat Ștefanov, Lelia Rus-Pîrvan și Adrian Chilipirea.

Salonul de Iarnă, inaugurat în această miercuri, va rămâne deschis până pe 14 ianuarie, locul său fiind luat, a doua zi, de expoziția sculptorului bucureștean Panaite Chifu. Tot pe 15 ianuarie, de ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu care a devenit și Zi a Culturii Naționale, la Muzeul de Artă se va organiza un eveniment cultural dedicat „Luceafărului”, susținut de recitatorul Nicolae Motoc, actorul Liviu Manolache și coregraful Călin Hanțiu.

Citește și:

Iarna, vedetă la Muzeul de Artă12
Pagina a fost generata in 0.2139 secunde