Scandal sexual cu un călugăr pedofil constănţean bolnav de SIDA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Incredibil!

Scandal sexual cu un călugăr pedofil constănţean bolnav de SIDA

Eveniment 04 Decembrie 2015 / 19:28 4096 accesări

Un caz mai puţin obişnuit şi extrem de complex a intrat în atenţia procurorilor Tribunalului Bucureşti. Un fost călugăr constănţean, pe numele său Nicolae Sima, a fost reţinut de oamenii legii după ce a întreţinut relaţii sexuale cu un alt bărbat fără să-i spună că are HIV/SIDA. Anchetatorii arată, în ordonanţa de reţinere, că „inculpatul Sima Nicolae cunoştea din anul 2012 că este infectat cu virusul HIV, din data de 07.08.2012 aflându-se în evidența Spitalului de Boli Infecțioase Constanța ca persoană infectată HIV/SIDA, stadiul C3-SIDA” şi că, în noaptea de 7 spre 8 noiembrie 2015, a întreținut relații sexuale orale și anale neprotejate cu un bărbat, într-un apartament din Sectorul 1 al Capitalei, fără să-i spună că este bolnav, „creându-se astfel riscul transmiterii sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA”. Procurorii au aflat această informaţie cumplită după ce au demarat o anchetă pentru tentativă de omor, după înjunghierea lui Sima, agresorul fiind arestat pentru tentativă de omor.

PLĂTEA COPII PENTRU A ÎNTREŢINE CU EI RELAŢII SEXUALE Nicolae Sima nu este necunoscut oamenilor legii. Numele său se leagă de întâmplările petrecute în 2012, în Medgidia, când o profesoară a ajuns la secţia de poliţie cu o poveste halucinantă: un fost călugăr plătea băieţi tineri ca să întreţină relaţii sexuale orale cu el. Doi dintre partenerii lui Sima, un băiat de 14 ani și unul de 17 ani, s-au lăudat colegilor că au primit de la Sima câte 40 de lei. În schimbul banilor, l-au lăsat pe bărbat să le facă sex oral. Povestea a ajuns la urechea unei profesoare care a anunțat Poliția. Sima a fost reținut imediat și a mărturisit lucruri cutremurătoare. El a recunoscut că obișnuia să meargă cu mașina în localitățile din zonă, Tortoman și Mircea Vodă, și să racoleze copii, cărora le propunea să-l lase să le facă sex oral. Bărbatul nu-și mai amintea exact numele și numărul partenerilor, însă a spus că ar fi vorba de cel puțin șase băieți. El a fost reținut și dus în fața Judecătoriei Medgidia cu propunerea de arestare preventivă sub învinuirea de relații sexuale cu minori. Magistrații au decis să îl cerceteze în libertate, cu interdicția de a părăsi localitatea pentru 30 de zile.

Scurtă istorie a unei vieţi ratate

Sima este absolvent de Teologie şi a fost chiar stareţ al Mănăstirii cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” şi „Sfinţii Ierarhi Nicolae şi Bretanion” din localitatea 23 August, în perioada 1 septembrie 2006 - 2 septembrie 2008, având numele de călugărie Macarie, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Tomisului, din 2012. Bărbatul a fost exclus din monahism, în noiembrie 2008, pentru mai multe capete de acuzare, printre care neascultarea faţă de autorităţile bisericeşti superioare, administrarea cu rea-voinţă şi în mod fraudulos a bunurilor mănăstirii şi fals şi uz de fals în scopul escrocării bunei credinţe a închinătorilor şi pelerinilor, după ce declarase o icoană a mănăstirii ca fiind făcătoare de minuni, potrivit aceleiaşi surse. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului mai declarau, în 2009, că Sima le prezenta credincioşilor o serie de aşa-zise moaşte ale unor sfinţi, pe care le-ar fi adus de la Kiev, dar pe care nu le-a putut proba niciodată. De asemenea, fostul călugăr Macarie ar fi organizat şi unele false slujbe de exorcizare, „cu sprijinul unor acoliţi, care se dădeau a fi posedaţi de diavol, cu scopul de a-i induce în eroare pe oamenii de bună credinţă”. Potrivit sursei citate, după ce Nicolae Sima a fost exclus din viaţa călugărească, nemaiavând posibilitatea de a se integra într-o mănăstire ortodoxă din cadrul Patriarhiei Române, s-ar fi adresat, ca şi alţi foşti preoţi caterisiţi din Biserica Ortodoxă Română, unei structuri bisericeşti necanonice din Italia, „adică nerecunoscută de către nicio Biserică Ortodoxă autocefală, intitulată pompos şi abuziv Mitropolia Ortodoxă de Milano şi Aquilea, care probabil l-a şi racolat drept slujitor”.

Taguri articol
SIDAScandalCălugărBolnavPedofil


12