Şoferi beţi şi fără permis bântuie şoselele judeţului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un adevărat pericol

Şoferi beţi şi fără permis bântuie şoselele judeţului

Eveniment 10 Februarie 2019 / 16:55 584 accesări

Nu consideră că este nevoie de orice formă de permis pentru a conduce şi nici pe integritatea fizică nu pun preţ. Este vorba despre mai mulţi constănţeni inconştienţi, care au fost surprinşi de poliţişti, în weekend, în diferite stadia de ebrietate şi, majoritatea, fără permis. Astfel, vineri, 8 februarie, în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Constanța, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul 1 Mai, având suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru perioada în curs. Câteva ore mai târziu, în jur de 18.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Mangalia au depistat un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din Mangalia, care conducea pe DN 39 un moped fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, acesta având o alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, însă bărbatul a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice.

Zece minute mai târziu, la 18.10, patrula de siguranță publică formată din polițiști din cadrul Secției 5 și jandarmi din cadrul GMJ au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani, care a condus un autoturism pe strada Liliacului aflându-se sub influența băururilor alcoolice, rezultatul în aparatul etilotest fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Nici ziua de sâmbătă nu a trecut fără incidente. În jurul orei 1.45, sâmbătă, 9 februarie, polițiștii din cadrul Postului de poliție Lumina au depistat un tânăr în vârstă de 26 de ani, din sat Culmea, oraș Ovidiu, în timp ce conducea fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, persoana în cauză a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest și să se supună prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 4.30, polițiștii din cadrul Secției 2 au depistat un tânăr în vârstă de 18 ani în timp ce conducea pe strada Semănătorului, acesta neavând permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe la ora 7.40, a venit rândul polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Constanța să depisteze un conducător auto în vârstă de 39 de ani în timp ce conducea un autoturism pe strada Mircea cel Bătrân, sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testării cu aparatul etilotest fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul în cauză a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cauzele au fost întocmite dosare penale.12