Șuie Paparude: Michi, Dobrică & Bean, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Șuie Paparude: Michi, Dobrică & Bean, la Constanța

Divertisment 13 Aprilie 2017 / 00:31 2159 accesări

Șuie Paparude a fost înființată în 1992, iar în toamna anului 1993 are loc lansarea oficială a trupei, având 5 membri, printre care un basist (Mihai Dobre-Dobrică) și un clapetist (Mihai Câmpineanu-Michi), abordând un stil alternative-new-wave.

Un an mai târziu trupa rămâne doar în doi membri-Michi și Dobrică-cei doi abordând un nou stil, de data asta având un aer industrial (vezi influențele Front 242, Laibach, Frontline Assembly). În această componență trupa începe o serie de concerte împreună cu formația Timpuri Noi.

În 1995 Șuie Paparude cântă în deschiderea trupei 2 Unlimited în fața a zeci de mii de fani. Imediat după acest concert Șuie Paparude ajunge la 3 membri, prin includerea în trupă a lui DJ Vasile. În această componență trupa lansează primul album, intitulat "Șuie Paparude". La sfârșitul lui 1995 DJ Vasile părăsește grupul pentru a urma o carieră solo, iar grupul Șuie Paparude în componența de doi membri – Michi și Dobrică – lansează cel de-al doilea album: "Salvează-te". În septembrie 1998 trupa revine la formula de trei prin cooptarea lui DJ Niky4, un mai vechi colaborator și principalul DJ din clubul Studio Martin, iar în decembrie lansează maxi-single-ul "Musca". Cam în acceași perioadă, Șuie Paparude începe lucrul la cel de-al treilea album-"Urban", ce apare în primăvară anului 2000. În octombrie 2001, Șuie Paparude pleacă într-un scurt turneu în Belgia, unde susține trei concerte în Bruxelles și Gent. În anul 2001 li se propune să includă piesă "Ajutor" pe coloana sonoră a filmului hollywoodian "Inahbited".

În 2003, în trupă este cooptat Junkyard și în același an Șuie lansează single-ul "Atac la persoană" apoi urmează lansarea celui de-al cincilea album-"Scandalos"-în decembrie 2004, iar în februarie 2005 Șuie Paparude primește premiul pentru cea mai bună piesă de club – "Pentru inimi" – acordat în urmă voturilor exprimate pe site-ul concursului "Nights.ro Awards". Pe 23 iunie 2006 Șuie Paparude sunt invitați să cânte pe stadionul național în deschiderea concertului Depeche Mode, în fața a peste 40.000 de spectatori, în urma unei selecții riguroase din partea managementului trupei britanice. Și tot în vară anului 2006, Suie concertează la Festivalul rock de la Periam, în deschiderea trupei punk Exploited, apoi la festivalul Peninsula-Târgu Mureș, în deschiderea lui Madox, Psure și Klaus Heavyweight Hill. În ianuarie 2008 are loc lansarea albumului cu numărul 6-"A fost odată". În vara lui 2008 participă la festivaluri open air, cântând alături de nume mari că Goldfrapp, Kraak&Smack, Adam Freeland, Stereo MCs și N.O.H.A..

La începutul lui 2009, Junkyard părăsește trupa și în locul lui vine Bean (Alexe Andrei Marius). Cel mai recent album, cel de-al șaptelea-"E suflet în aparat" (2010)-e o continuare firească a celor precedente, dar cu un feeling mai dark, mai serios.

Din 2010 încoace Șuie Paparude oferă sunete noi: bași care distrug bretele și fac coafuri gratis se îmbină cu piese delicate, pline de emoție și substanță. Este și pentru prima data când o trupă românească de anvergură decide să își pună gratis albumul la download pe site-ul oficial. De pe acest album sunt alese trei piese pentru care se realizează trei videoclipuri: "Soundcheck", "Cea mai bună zi" și "Moartea boxelor". În toamna lui 2012 Șuie Paparude lansează videoclipul piesei "Nu te mai saturi de noi", ce prefigurează noul album al formației. În luna iunie 2013 Șuie Paparude lansează un nou videoclip-"Secretul Caracatiței".

Vineri, 14 aprilie, Doors Club te invită la concertul trupei. Prețul unui bilet este 30 de lei. Biletele au fost puse în vânzare la sediul clubului, în săptămâna evenimentului. Info și rezervări la tel.: 0763 66 16 22.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1243 secunde