Sute de participanți la o conferință, evacuați de pompieri și jandarmi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sute de participanți la o conferință, evacuați de pompieri și jandarmi

27 August 2016 / 21:38 409 accesări

Sute de participanți la o conferință de la Romexpo au fost evacuați de pompieri și jandarmi, din cauza supraaglomerării sălii.

"Astăzi, în sala Mihai Eminescu (pavilion E2) din cadrul Romexpo a fost planificată să se desfășoare o conferință, iar în jurul orei 14:20, șeful turei de serviciu din cadrul „Secției de Pompieri Expoziției”, aflată în proximitatea complexului, a constatat că numărul de participanți aflați în interior depășeste capacitatea sălii. În cel mai scurt timp, acesta a comunicat organizatorilor evenimentului că este stare posibil generatoare de urgențe, motiv pentru care s-ar impune evacuarea, coordonată, a ocupanților", potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București.

Dispozitivul de intervenție al ISU prezent la fata locului a fost suplimentat cu un echipaj SMURD și s-a solicitat sprijinul poliției și jandarmeriei pentru evacuarea participanților.

În cele din urmă, pe fondul cazurilor medicale apărute și a tensiunii existente, s-a luat decizia de anulare a evenimentului și de evacuare progresivă a persoanelor către exteriorul clădirii.

"Am intervenit la solicitarea pompierilor ca să evacuam o sală în care se desfășura un eveniment, capacitatea sălii fiind depășită de nr de persoane prezente. ISU a solicitat organizatorilor să întrerupă activitatea

și a fost nevoie de intervenția noastră pentru a asigura o evacuare ordonată. Au fost și persoane cărora li s-a făcut rău. În momentul de față se fac verificări și dacă sunt constatate nereguli, se vor da sancțiuni care pot fi în valoare de 10.000 de lei", a declarat, pentru Mediafax, Georgian Enache, de la Jandarmeria București.

Taguri articol


12