Tecău se menține pe locul 3 ATP la dublu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp / Circuitul ATP

Tecău se menține pe locul 3 ATP la dublu

Sport 07 Martie 2016 / 19:21 540 accesări
Constănțeanul Horia Tecău rămâne pe locul 3 în ierarhia mondială de dublu

Constănțeanul Horia Tecău rămâne pe locul 3 în ierarhia mondială de dublu

După o săptămână în care s-a jucat în Cupa Davis, tenismanul constănțean Horia Tecău se menține locul 3 în clasamentul ATP de dublu dat publicității luni, cu 6.710 puncte. Sportivul în vârstă de 31 de ani și partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer, și-au păstrat poziția și în clasamentul celor mai bune perechi din acest an, staționând pe locul 10, cu 720p. Și Florin Mergea rămâne pe locul 11 în ierarhia mondială de dublu, cu 4.990p, iar alături de indianul Rohan Bopanna ocupă locul 18 în clasamentul celor mai bune perechi din acest an, cu 420p.

În clasamentul de simplu, chiar dacă nu a jucat, Adrian Ungur a avansat două poziții, pe 191, cu 274p, și este în continuare cel mai bine clasat reprezentant al României. Și Marius Copil a urcat trei locuri, pe 199, cu 260p, revenind după o săptămână în Top 200 ATP, iar veteranul Victor Hănescu a ajuns pe locul 286, în urcare cu două poziții, cu 173p. Primele trei locuri în ierarhia mondială de simplu sunt ocupate de următorii tenismeni: 1. Novak Djokovic (Serbia) 16.540p; 2. Andy Murray (Marea Britanie) 8.685p; 3. Roger Federer (Elveția) 8.295p.

DUELURI TARI ÎN CUPA DAVIS

Echipa Serbiei, al cărei lider este Novak Djokovic, nr. 1 în ierarhia ATP, va juca în sferturile de finală ale Grupei Mondiale din Cupa Davis, programate între 15 și 17 aprilie, cu deținătoarea trofeului, Marea Britanie, condusă de campionul olimpic și al doilea clasat în ierarhia mondială, Andy Murray. Cele două reprezentative au câștigat greu meciurile disputate la finalul săptămânii trecute, în primul tur al competiției. Astfel, Serbia, câștigătoare în 2010, a revenit în fața Kazahstanului, după ce a fost condusă cu 2-1, iar britanicii s-au impus în fața Japoniei, scor 3-1, punctul decisiv fiind adus de Murray, revenit pe teren după o pauză de peste o lună, perioadă în care a fost alături de fiica sa, Sophia, născută la 7 februarie. Într-o altă confruntare din Grupa Mondială, Italia a învins Elveția, câștigătoarea Salatierei de Argint în 2014, cu 5-0, dar elvețienii nu au putut conta acum pe cei mai buni jucători, Roger Federer și Stanislas Wawrinka, ambii accidentați. Celelalte rezultate din primul tur: Polonia - Argentina 2-3, Franța - Canada 5-0, Germania - Cehia 2-3, Australia - SUA 1-3 și Belgia - Croația 2-3. Programul complet al sferturilor: Serbia - Marea Britanie, Italia - Argentina, Cehia - Franța, SUA - Croația.

Citește și:

România va înfrunta Spania lui Nadal în Cupa Davis

România conduce Slovenia cu 2-0

Horia Tecău rămâne pe podiumul ATP la dublu

Tecău și Mergea, învinși la Dubai

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1785 secunde