Teodor Meleşcanu a devenit al doilea om în stat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În al doilea tur de scrutin Teodor Meleşcanu a devenit al doilea om în stat
Politică 10 Septembrie 2019 / 18:29 1607 accesări 2 comentarii

Propunerea PSD, senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost ales marți seară preşedinte al Senatului, obţinând 73 de voturi, din 132 de voturi valabile, în turul al doilea.

„134 senatori şi-au exprimat votul. Două dintre voturi au fost nule. Teodor Meleşcanu - 73 voturi. Gorghiu - 59 de voturi. Ca urmare a faptului că a întrunit la al doilea tur de scrutin votul majorităţii senatorilor prezenţi este ales în funcţia de preşedinte al Senatului, domnul Teodor Meleşcanu”, a anunţat senatorul USR George Dircă, membru în comisia de numărare a voturilor.

La primul tur au fost 67 voturi pentru Teodor Meleşcanu, 49 pentru Alina Gorghiu, 13 pentru Ion Popa şi cinci voturi nule. Ca urmare a faptului că nu s-a întrunit la primul tur de scrutin votul majorităţii, nu a fost declarat câştigător niciunul dintre candidaţi

Potrivit articolului 23 din regulamentul Senatului: „Preşedintele Senatului este ales, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordinea descrescătoare a mărimii grupului parlamentar, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de liderii grupurilor parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere. Este declarat ales preşedinte al Senatului candidatul care a întrunit, la primul tur de scrutin, votul majorităţii senatorilor prezenţi”.

Totodată, regulamentul prevede că „dacă niciun candidat nu a întrunit numărul de voturi necesar se organizează noi tururi de scrutin, la care participă primii 2 candidaţi care au obţinut cel mai mare număr de voturi sau, după caz, toţi candidaţii care s-au clasat pe primul loc, la egalitate de voturi, ori primul clasat şi toţi candidaţii care s-au clasat pe locul al doilea, cu un număr egal de voturi. Este declarat ales preşedinte al Senatului candidatul care a obţinut votul majorităţii senatorilor prezenţi.”

TĂRICEANU VA CONTESTA LA CCR

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat marți, în plen, după alegerea lui Teodor Meleșcanu (ALDE) cu voturile PSD, fără a fi susținut de grupul ALDE care a avut un alt candidat (senatorul Ion Popa), că vrea să depună o contestație la CCR.

Alegerea lui Meleșcanu „s-a făcut cu încălcarea prevederilor Regulamentului”, a declarat Tăriceanu. „Vă aduc la cunostință că vom face sesizare la CCR și îi invit pe cei care sunt de acord să semneze sesizarea”, a anunțat șeful ALDE.

Loading...

2 comentarii

Doru 21:02:39 / 10 Septembrie 2019
Hmmm ...

Din nou , a cata oara , Securitatea isi impune ipochimenii in fruntea institutiilor statului !

Irod Mitrea 10:43:35 / 24 Septembrie 2019
Respectabilul

Cu tot respectul pt parul alb, acest domn aduce o senilitate functionala oricarei institutii pe care o conduce. Chiar suntem blestemati sa nu reusim sa reformam institutional administratia si sa aducem oameni tineri, cu viziune?? Tot reptilienii astia obositi si avari, de 30 ani incoace..

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2318 secunde