The Telegraph condamnă numirea Laurei Kovesi la șefia Parchetului UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În termeni extrem de duri

The Telegraph condamnă numirea Laurei Kovesi la șefia Parchetului UE

Eveniment, Justiție 20 Octombrie 2019 / 17:27 2636 accesări

The Telegraph o numește pe Laura Kovesi procuror rău famat și procuror stalinist

The Telegraph o numește pe Laura Kovesi procuror rău famat și procuror stalinist

CRITICI LA ADRESA DECIZIEI UE

Încep să apară primele reacții dure, din zonele de influență ale Europei, împotriva numirii procurorului Laura Kovesi la șefia viitorului Parchet European, numire care a avut în spate înalte aranjamente politice între șefi de stat și care nu au tinut cont de criteriile profesionale aferente unei asemenea funcții și nici de faptul că Guvernul României a sesizat că o persoană cu rezultatele profesionale deplorabile ale lui Kovesi nu poate ocupa o asemenea demnitate. Voci importante din Anglia anunță că trăiesc cu temerea că Laura Kovesi - comparată cu un “procuror stalinist” - se poate dovedi un coșmar pentru orice europarlamentar și pentru orice stat membru din cauză că va putea reedita procedeele sale abuzive din perioada în care a condus DNA și la nivelul UE. Prestigiosul cotidian britanic The Telegraph(una dintre cele mai influente publicații, cu impact major în SUA și în statele importante ale Europei) a publicat vineri un articol devastator la adresa noii șefe a Parchetului european, care poate deschide începutul unui val de contestări europene împotriva Laurei Kovesi.Sub semnătura analistului politic Damien Phillips, specialist în relații internaționale și director al Proactive Public Affairs - care s-a documenta tinclusiv pe baza articolelor de referință din luju.ro - UE este dur criticată pentru că a renunțat în cazul Laurei Kovesi la standardele de etică și de integritate, cu efectul creerii unei temeri majore privind posibilitatea aplicării la nivelul UE a practicilor securistice moștenite din epoca stalinistă.

„CEA MAI CONTROVERSATĂ ALEGERE“

Iată un fragment relevant din analiza publicată de The Telegraph, care s-a bazat inclusiv pe analiza articolelor publicate de luju.ro referitoare la inventarul achitărilor încasate de DNA sub domnia Laurei Kovesi. “...De departe, cea mai controversată alegere a fost confirmarea recentă a Laurei Kovesi în calitate de procuror-șef al UE. Hotărâtă sa aibă cel mai rău posibil candidat care să îndeplinească acest rol, UE s-a asigurat că procurorul rău famat a trecut rapid prin cadrul procesului, renunțând la propriile sale reguli prin care titularul unui astfel de birou important trebuie sa aibă 'standarde etice înalte și integritate personală' și ignorând pledoariile guvernului ales al României, care o concediase ca șef al Direcției Naționale Anticorupție a țării pentru abuz în serviciu.

„UN PROCUROR STALINIST“

Palmaresul lui Kovesi include: prezidarea celui mai mare scandal de corupție a spionilor de la căderea Uniunii Sovietice prin colaborarea ilegală cu serviciul secret de informații din România pentru a utiliza sistemul judiciar drept „câmp tactic de intervenție”, subminând statul de drept prin detenții ilegale susținute prindovezi falsificateși o rată de condamnare suspect de ridicată, de 92%, care este umbrită de achitarea a aproape 80 de inculpați de profil înalt în ultimele ei șase luni de activitate... inculpati pe care departamentul ei îi declarase cu mare siguranță ca fiind vinovați. Kovesi este lipsită de reflecție în ceea ce privește utilizarea de ascultări ilegale, iar analiștii și-au exprimat temerile că va folosi tactici similare în UE odată ce departamentul ei va deveni activ în 2020. Numirea ei este un cadou pentru Johnson (n.n. - Boris Johnson, primul ministru al Marii Britanii) și un coșmar pentru fiecare eurodeputat dar și stat membru al UE, care ar putea să se confrunte cu (...) un procuror stalinist prăduind printre rândurile lor din spate.”

Preluare luju.roŞtiri recomandate

12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1685 secunde