The Telegraph condamnă numirea Laurei Kovesi la șefia Parchetului UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În termeni extrem de duri The Telegraph condamnă numirea Laurei Kovesi la șefia Parchetului UE
Eveniment, Justiție 20 Octombrie 2019 / 17:27 2295 accesări 5 comentarii

The Telegraph o numește pe Laura Kovesi procuror rău famat și procuror stalinist

The Telegraph o numește pe Laura Kovesi procuror rău famat și procuror stalinist

CRITICI LA ADRESA DECIZIEI UE

Încep să apară primele reacții dure, din zonele de influență ale Europei, împotriva numirii procurorului Laura Kovesi la șefia viitorului Parchet European, numire care a avut în spate înalte aranjamente politice între șefi de stat și care nu au tinut cont de criteriile profesionale aferente unei asemenea funcții și nici de faptul că Guvernul României a sesizat că o persoană cu rezultatele profesionale deplorabile ale lui Kovesi nu poate ocupa o asemenea demnitate. Voci importante din Anglia anunță că trăiesc cu temerea că Laura Kovesi - comparată cu un “procuror stalinist” - se poate dovedi un coșmar pentru orice europarlamentar și pentru orice stat membru din cauză că va putea reedita procedeele sale abuzive din perioada în care a condus DNA și la nivelul UE. Prestigiosul cotidian britanic The Telegraph(una dintre cele mai influente publicații, cu impact major în SUA și în statele importante ale Europei) a publicat vineri un articol devastator la adresa noii șefe a Parchetului european, care poate deschide începutul unui val de contestări europene împotriva Laurei Kovesi.Sub semnătura analistului politic Damien Phillips, specialist în relații internaționale și director al Proactive Public Affairs - care s-a documenta tinclusiv pe baza articolelor de referință din luju.ro - UE este dur criticată pentru că a renunțat în cazul Laurei Kovesi la standardele de etică și de integritate, cu efectul creerii unei temeri majore privind posibilitatea aplicării la nivelul UE a practicilor securistice moștenite din epoca stalinistă.

„CEA MAI CONTROVERSATĂ ALEGERE“

Iată un fragment relevant din analiza publicată de The Telegraph, care s-a bazat inclusiv pe analiza articolelor publicate de luju.ro referitoare la inventarul achitărilor încasate de DNA sub domnia Laurei Kovesi. “...De departe, cea mai controversată alegere a fost confirmarea recentă a Laurei Kovesi în calitate de procuror-șef al UE. Hotărâtă sa aibă cel mai rău posibil candidat care să îndeplinească acest rol, UE s-a asigurat că procurorul rău famat a trecut rapid prin cadrul procesului, renunțând la propriile sale reguli prin care titularul unui astfel de birou important trebuie sa aibă 'standarde etice înalte și integritate personală' și ignorând pledoariile guvernului ales al României, care o concediase ca șef al Direcției Naționale Anticorupție a țării pentru abuz în serviciu.

„UN PROCUROR STALINIST“

Palmaresul lui Kovesi include: prezidarea celui mai mare scandal de corupție a spionilor de la căderea Uniunii Sovietice prin colaborarea ilegală cu serviciul secret de informații din România pentru a utiliza sistemul judiciar drept „câmp tactic de intervenție”, subminând statul de drept prin detenții ilegale susținute prindovezi falsificateși o rată de condamnare suspect de ridicată, de 92%, care este umbrită de achitarea a aproape 80 de inculpați de profil înalt în ultimele ei șase luni de activitate... inculpati pe care departamentul ei îi declarase cu mare siguranță ca fiind vinovați. Kovesi este lipsită de reflecție în ceea ce privește utilizarea de ascultări ilegale, iar analiștii și-au exprimat temerile că va folosi tactici similare în UE odată ce departamentul ei va deveni activ în 2020. Numirea ei este un cadou pentru Johnson (n.n. - Boris Johnson, primul ministru al Marii Britanii) și un coșmar pentru fiecare eurodeputat dar și stat membru al UE, care ar putea să se confrunte cu (...) un procuror stalinist prăduind printre rândurile lor din spate.”

Preluare luju.ro

Loading...

5 comentarii

Mocanu 07:46:35 / 21 Octombrie 2019
La bulau cu hienele

Politica în România înseamnă să bagi mâinile până la umăr în borcanul cu miere

Daniel 12:16:36 / 21 Octombrie 2019
Au cautat-o mult pana au gasit-o...

Inca o data se vede ca si la nivelul UE spiritul de gasca, spagile, lipsa de profensionalism si linia dictatoriala (adica exact ce a facut madama asta in Romania) sunt principala politica. Bravos, Romania, in ce cuib de vipere ai intrat! Cu cat se va defiinta mai repede aceasta cloaca de nulitati, cu atat mai bine pentru toate tarile continentului. Stiu englezii ce stiu de au iesit din monstruozitatea asta!

Sumer 15:09:42 / 21 Octombrie 2019
Pt.Daniel si alti ca el.

Ma baiatule daca tu condamni aderarea Romaniei la U.E.pe care o numesti "cuib de vipere" asta e treaba ta,dar sa stii ca in afara U.E.pentru Romania si romani va fi mult mai greu si motivele sunt atat de multe ca nici nu imi ajunge pagina asta pentru ca sa le scriu pe toate.Nu credeam ca inca mai sumt prosti care au inpresia ca aderarea Romaniei la U.E. a fost o greseala.

Acest comentariu a fost marcat ca fiind necorespunzător de mai mult de 5 utilizatori. Drept urmare, nu poate fi afişat. Dacă totuşi doriţi să vizualizaţi conţinutul acestui comentariu, faceţi click pe acest text.

NIKU KURU săpun duru 19:45:47 / 21 Octombrie 2019
BASIST JOHANIST

Ce au descoperit englezii !!!!!...Prea târziu .. Râul a învins..Ba NIKU KURU săpun duru ,Tu nemrnicule nu ai auzit ce a spus PETROV despre KRUDUTA COVESHI ?..Cum gura mati nu știi ?.A spus :. KRUDUTA A ACȚIONAT LA ORDINELE SI INTERESELE GERMANIEI FRANȚEI SI ...USA (UNIUNEA SOVIETICĂ AIALANTA ) ... DUPĂ CARE Văzând că în sfârșit justiția în România a devenit parțial independenta și CCR a demis o pe Cruduța după care SIIJ a început so ANCHETEZE ..... Hopa ...Au sărit "prietenii " care după spusele lui PETROV au ....RECUPERAT O !!!..Și drept răsplată au pus-o șefă DNA peste toată Europa !!!.Da au uitat un singur lucru....Pe ... PORTOCALĂ ...Care sigur va spune cine ia dat ordin să facă DOSARE FABRICATE cu martorii INEXISTENȚI exact că pe timpul lui Stalin !!!.. PETROV și Cruduța nu vor avea un somn liniștit din cauza lui..... PORTOCALĂ !!!..Ce spun acum jurnaliștii de la The Telegraf este o CONFIRMARE a celor scrise în editorialele ziarului Telegraf din CTA care arată atrocitățile comise de DICATURA SECURISTĂ PDL PNL CIUMA ROȘIE in DREPTURILE SI LIBERTĂȚILE FUNDAMENTALE ALE ROMÂNILOR ERAU CĂLCATE ÎN PICIOARE CU AJUTORUL JUSTIȚIEI BASHITE IN CARE CRUDUȚA AVEA ROLUL PRINCIPAL .de coadă de TOPOR a lui PETROV și mai târziu WC....J.

Acest comentariu a fost marcat ca fiind necorespunzător de mai mult de 5 utilizatori. Drept urmare, nu poate fi afişat. Dacă totuşi doriţi să vizualizaţi conţinutul acestui comentariu, faceţi click pe acest text.

NIKU KURU 16:11:57 / 22 Octombrie 2019
Săpunul duru

Că ești Fanatik PDL PNL CIUMA ROȘIE o știm..Da că te-ai lepădat de PETROV !!!!!...Ba dacă PETROV ,ale cărui legii le apărați mai ceva ca ... Biblia Noului Testament , recunoaște că :. "Cruduța a acționat pentru interese străine ,care drept răsplată au recuperat-o și au numit -o in FRUNTEA DNA Europa " !!!!. Ba știe EL PETROV ce știe că doar El a numit-o șefă DNA fără nici un concurs...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1289 secunde