TikTok: numărul americanilor care folosesc lunar aplicația a ajuns la 150 de milioane

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

TikTok: numărul americanilor care folosesc lunar aplicația a ajuns la 150 de milioane

Tehnologie 21 Martie 2023 / 17:32 986 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Informația privind creșterea numărului de utilizatori din SUA a fost publicată de TikTok înainte ca directorul general, Shou Zi Chew, să fie audiat în Comisia pentru Energie și Comerț din Camera Reprezentanților.

Comparativ cu 2020, când aplicația avea 100 de milioane de utilizatori activi lunar în SUA, în doar trei ani, numărul acesta a crescut semnificativ. În ultima perioadă, tot mai multe cereri pentru interzicerea aplicației au fost făcute la Washington, pe fondul temerilor că datele utilizatorilor americani ar putea ajunge în posesia guvernului chinez.

Președintele Comisiei de Informații a Senatului, Mark Warner, care susține o lege menită să ofere Administrației Biden mai multă putere pentru a interzice TikTok, a declarat că nu crede că datele utilizatorilor din SUA sunt în siguranță.

Totuși, interzicerea aplicației ar putea avea efecte negative asupra alegătorilor din generația tânără, potrivit unei declarații făcute de secretarul din domeniul comerțului, Gina Raimondo. Aceasta susține că o astfel de măsură ar duce la pierderea “fiecărui alegător sub vârsta de 35 de ani”.

Sursa: Reuters, BizidayŞtiri recomandate

12